Hocam sıralamanız anlattığınız gibiyse çok iyi yerde çünkü web siteniz gümleyebilir. Neden mi? Doğal olan bir paravandan sadece 1 tanıtım yazısı veya 1 link çıkılır. Aşırı şekilde paravan açmışsınız. Sürekli paravanlardan link çıkıyorsanız sıkıntıdır.
Şöyle düşünün: Siz Google olsanız siteadi.com böyle bir domain var ve sürekli aynı bloglardan bu siteye link çıkışı var ne yapardınız? Bakın her yaptığınız işlemler Google Arama Motoruna sinyal olarak gider. Sinyal bozukluklarıda Manuel Spam ekibine gider. Artık siz anlayın.
Onu Bıraktık: 301 atmışsınız neden geri çekiyorsunuz? Tam bir Manipülasyona kalkışmışsınız. 301 kalıcı yönlendirmedir. Bu sitenin adresi değişti yeni site bu diyorsunuz daha sonra geri çekiyorsunuz.
Çözümü İse: Paravan sitelerinizdeki linkleride artık geri çekmeyin, kalsın ama link çıkışıda yapmayın. Paravan bloglarınızdan rakip sitelerede link çıkmayı deneyin. Güncelliğe devam ediniz. Sosyal medyada daha aktif rol oynarsanız fayda sağlar.
Google Plus Hesabınız onaylı değilse, onaylı hale getirmenizi öneririm. Onaylı hesaplar Google gözünde daha değerli oluyor.
Facebook reklamı kullanmanızı kesinlikle öneririm. Sosyal sinyaller önemlidir. Reklam olduğu içinde Google ile Facebook veri paylaşımı yaptığından dolayı bunun organik olduğunu anlıyor.
Web Sitenizin Google İndexli sayfa sayısı 158'dir. Güçlü indexler oluşturmaya özen gösteriniz, zayıf sayfalarınızı güçlendiriniz.
Kelime yoğunluk oranına dikkat ediniz, Google Webmaster Tools'tan inceleyiniz. Genelde E-imza'da, Eimza'sı, E-imzaları v.s. başlıkları bu tarz kullandığınızda "Spam Yapmadan" kelime yoğunluğunu sağlayabilirsiniz.
Eğer kırıcı bir cümlem varsa, şimdiden özür dilerim. Kolay gelsin.
Hocam değerli bilgileriniz için teşekkür ederim ve kırıcı olmadığınızı belirterek faydalı bilgiler sunmuşsunuz.
Paravan sitelerden başka sitelere de link çıkışı yaptım. ve bu paravanlar benim siteden önce kurulmuştur 1-2 sene öncesi kadar varlar sebebi bir önceki çöp olan sitem içindi. Paravanlardan yana bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Ancak 301 olayı dediğiniz gibi çok tehlikeli olabilir. Bende sonucu merakla bekliyorum.
Google plus businuss sayfam onaylıdır. Ancak face reklamı da denedim gelen ziyaretçiler 2-3 sn kadar durup çıkıyordu. Hemen çıkma oranı için dezavantajdı ve face reklamını bıraktım.
Satılan ürün öyle birşey ki kullanıcı bana lazım hemen alayım demiyor. Kişilere genelde acil lazım oluyor ve arama motorundan bakıp inceleyip karar veriyor.
Sosyal medayayı çok denedim ancak satılan ürün çok farklı bir sektör olduğundan hiç ilgi çekmiyor. Asıl mesela bence burada sanki.
Kelime yoğunlu ayarını da fazla kaçırmamaya çalışıyorum.
İlk sırada çıkan sayfayı inceliyorum.
Sayfa Asp.NET ile yapılmış ana sayfasına default.aspx, index.aspx (normalde default isminde olur). vs şeklinde açılmıyor aryıca bu site 3 yıldır var. Ve nasıl ilk sayfaya çıkmış anlamış değilim. Aklıma gelen tek şey gece gündüz adwords var. Adwords için ciddi yatırım yapıyor.
İlk sıranın sebebi Adwords diyorum ama birçok SEO uzmanı hayır etki etmez diyor.