Birşey sormak istiyorum sizlere ? başvuru yaparken herhan gibi bir yaş sınırı var mıdır ? birde başvuruda eksik bir bilgi felan doldurursam bir sorun olur mu ? mesela resim istiyor alacağım kelimenin resminimi istiyor ?
resim istiyor dediğiniz yer logo alanı. eğer logonuz arsa ekleyin. yoksa da marka isminizi yazın, 5*5 veya 7*7 cm 300 dpi olacak şekilde kaydedip yükleyin.
ben bu dpi olayını yapamamıştım mesela, bilmiyorsanız forumdan yardım isteyin, bende bir arkadaşın yardımıyla halletmiştim.
yanlış/eksik bilgi olursa tescil aşamalarında sorun yaşarsınız, düzeltmeniz istenir.
yaş olayına da alıntı bilgi vereyim:
Marka KHK ve buna bağlı yönetmelikte yer alan açık hükme göre marka tescil başvurusu yapabilecek ve marka koruma hakkı elde edebilecek kişiler şu şekilde tanımlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikametgahı olan veya sınai veya ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler marka başvurusu yapabilir. Ancak Marka KHKnin uygulanmasında diğer kanunlar ile belirlenmiş kurallar uygulanır. Marka hakkı sınai bir mülkiyet hakkıdır, yani tescilli bir marka aynı ev, araba gibi maddi değeri olan bir mülkiyet, bir varlıktır. Medeni Kanun ve Borçlar Kanunu na göre herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hak edinebilmesi ve/veya borç altına girebilmesi için fiili ehliyete haiz olması gerekmektedir. Aynı zamanda marka başvurusu için vekalet verebilmesi için fiili ehliyet sahibi olma zorunluluğu aranır. Fiili ehliyet ergenlik yani 18 yaşını doldurmak olarak tanımlanmaktadır. Şu aşamada velayet sahibiniz olan Anne veya Babanız tarafından vekalet verilmek suretiyle marka başvurusu yapabilirsiniz. Ya da anne veya babanız üzerine marka başvurusunu yapıp 18 yaşınızı doldurduktan sonra markayı üzerinize devir alabilirsiniz.