Merhaba.
Bir E-ticaret sitemiz var. Burada hepsiburada ile ortak tedarikçilerimiz var.
Ürünlerin stok kodlarında şöyle bir durum var:
Bizim stok kodumuz: AX-TK-968844ms (Alt yapı idea[s*ft] )
Hepsiburada Kodları: OLSKRMDX-968844 ve bazılarında OLSK-968844-KXWN
Stok kodlarındaki rakam kısımları her zaman aynı. Ancak atlanmaması gereken bir detay olarak. X kategorisi ürünlerinde bulunan 968844 stok kodlu ürün, Y kategorisinde bulunan bir başka ürünle aynı stok koduna sahip olabiliyor. Bu yüzden kurgu kategori+STOK KODU eşleştirmeli. ürün adı kısmını da benim sisteme ay başlarında gireceğim ALIŞ FİYATLARI XML veya isteğinize göre API ile alacak.
+ Sütun 1: Stok Kodu
+ Sütun 2: Ürün Adı
+ Sütun 3: Alış Fiyatı
+ Sütun 4: Sitemdeki Satış Fiyatı
+ Sütun 5: Hepsiburada Satış Fiyatı
+ Sütun 6: Sitemdeki satış fiyatı - Alış Fiyatı = Sitemin Kâr Marjı
+ Sütun 7: Hepsiburada Fiyatı - Sitemdeki Satış Fiyatı = Sitemle Hepsiburada Arası Fark
Eğer sitemdeki ürün, HEPSİBURADA'dan daha ucuz veya aynı fiyata satılıyorsa, Sütun 7'de gösterilen rakam YEŞİL renkte olacak.
Eğer sitemdeki ürün, HEPSİBURADA'dan daha pahalıya satılıyorsa, Sütun 7'de gösterilen rakam KIRMIZI renkte olacak.
İkinci bir ekranda ise daha önemli bazı özellikler istiyorum.
En çok kazandıran ürünler: Benim siteme ve Hepsiburada'ya en çok kar ettiren ürünleri listeleyeceğiz.
" Sütun 4 - Sütun 3 = " Büyükten küçüğe sıralanacak.
" Sütun 5 - Sütun 3 = " Büyükten küçüğe sıralanacak.
X TL'den çok kazandıranlar: Benim siteme ve Hepsiburada'ya X TL'den çok kar ettiren ürünleri listeleyeceğiz.
" Sütun 4 - Sütun 3 > X TL " (Sütun 4 - Sütun 3 > 20 TL mesela. 20 TL'den çok kazandıran ürünleri listeleyecek)
" Sütun 5 - Sütun 3 > X TL " (Sütun 4 - Sütun 3 > 20 TL mesela. 20 TL'den çok kazandıran ürünleri listeleyecek)
Fiyat Revize Ekranı
Sütun 4 ile Sütun 5 Fiyatları SEÇTİĞİM ÜRÜNLER için eşitlenebilecek. (tümünü seç özelliği olmalı gene.) Burada amaç, satış fiyatlarını HEPSİBURADA ile aynı düzeye çekmek olacak. Benim sitemin satış fiyatlarını HEPSİBURADA ile aynı yapacak.
Not: Bu işlemi yaparken, bir önceki kıyas tablosuna bunu eklemeyecek. Bu ayrı bir tablodur. Bana vereceği tabloda, Stok Kodu hanesi artık Hepsiburada ile ortak olan sadece rakamlar kısmı şeklinde değil, benim sitemdeki stok kodu şeklinde olacak. Sadece stok kodu + fiyat bulunacak bu listede. Excel dökümünü alabilmem lazım bunun.
- Teslim süresi
- Fiyat
Olarak dönüş yapınız.