ahzukabz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar,
https://www.google.com.tr/search?q=düğün+fotoğrafçısı
Düğün Fotoğrafçısı araması büyük bir sektör. Benim tam olarak anahtar kelime bir domainim var. Ne kadar sürer bilmiyorum ancak bu aramada ilk sayfaya gelebileceğimi düşünüyorum.

Diyelimki ilk sayfa ilk sıraya geldim. Üzerimdeki 4 adwords sonucu ile 4-5 adet adres sonucu sonrasında bana hit gelir mi ? Uğraşmaya değer mi ? Yoksa adwords ile mi uğraşayım ?

Fikri olan var mı ?
Düğün fotoğrafçısı ortalama aylık 10 bin araması olan bir kelime aramalarda ilk sayfaya gelmekte çok aşırı derecede zor olmayan bir kelime maksimum 3 ile 5 ayda iyi bir çalışma ile gelir.

İlk sayfaya geldiniz 2 - 3 sonuç üste çıkıyor belirli saatlerde kalkıyor ve sayfanın yanına yada sayfanın altına geçiyor bu adwords reklamları. Pazar payını düşünürsek hedef kelimeye aylık ortalama 10 bin bir aranma hacmi oluşuyor ve bunun ilk sıra %50 sini ortalama alır ondan sonraki ilk sayfadaki 9 arama sonucu %50 yi genelde bölüşür. Genelde %90 oranda ilk sayfada kullanıcı aradığını bulur ve 2. sayfaya geçmez.

Seo uzmanı ve işin erbabı biri ile çalışmanı öneririm. Adwords ile düşünelim istatiksel değerlendirelim. Arama tık başı maliyeti ortalama 1 ile 1.5 tl görünüyor aylık 10.000 aranma tıklanması ilk 2 veya 3 olarak düşünürsen. 10.000 ile 15.000 tl gibi bir rakam çıkıyor bunuda 2 veya 3 e böldüğünde ortaya 1 tl'den 3 bin ile 5 bin arası 1.5 tl'den 5 bin ile 7 bin arası bir maliyet çıkıyor sence seo mu mantıklı adwors mü kararını ver.

Adwors'ün kalıcılığı yok seo'nun var. Adwors ile sürekli her ay ödeme yaparsın seo'da başarıyı yakaladığında çalışmayı kesme durumun var ama ozamanda gerilersin bütçeni tekrar toparlayıp ilerlemeye devam edebilirsin.