Arkadaşlar merhaba,

Bir kaç tane sunucum var. İlginçtir ilk defa hata alıyorum ve kritik bir işlem olduğu için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum Google amcaya sorduğumda bununla alakalı birkaç tane ingilizce/türkçe döküman buldum ama ufak bir hatada sıkıntı yaşayacağım için sizlere sormak istedim.

Öncelikle cronda ve diğer bazı servislerde sorunlar yaşamaya başladım.

"service crond restart" dediğim zaman cron servisi başlamıyordu vs vs.

Şimdilerde de FTP üzerinden işlem yapamıyorum. No space left on device şeklinde uyarı veriyor Filezilla, daha doğrusu sunucu.

"df" komutuyla baktığımda sunucuda hala boş yer var ama "df -i" şeklinde bakınca %100 kullanım gözüküyor.

df çıktısı:
root@server2 [~]# df                                                                                                                                
Filesystem     1K-blocks     Used Available Use% Mounted on                                                                                         
/dev/xvde1      41152832 25143840  13912356  65% /                                                                                                  
tmpfs            1924456        0   1924456   0% /dev/shm                                                                                           
/usr/tmpDSK      1591472    35580   1475048   3% /tmp
df -i çıktısı:
root@server2 [~]# df -i                                                                                                                             
Filesystem      Inodes   IUsed  IFree IUse% Mounted on                                                                                              
/dev/xvde1     2621440 2621440      0  100% /                                                                                                       
tmpfs           481114       1 481113    1% /dev/shm                                                                                                
/usr/tmpDSK     101088     717 100371    1% /tmp
cPanel/WHM kullanıyorum. Bu gidişle yakında VestaCP'ye geçicem sanırım. Çözüm için tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum