Civan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her yazı içine onlarca resim koymaktan bahsediyoruz. + Her resim ayrı title'da açılıyor olması.. Yüzlerce içeriği boş farklı title'da sayfalar oluşturuyor.
Doğru, ancak şöyle bir durum var. Diyelim ki bir konu ekledik ve bu konuya 20 adet galeri oluşturduk. Her resmin ismini farklı yaptık, 123456 gibi değil, farklı isimler verdik ve açtık.

Burada şu sonuç ortaya çıkıyor Civan arkadaşın dediği gibi ek sayfalar oluşuyor, bu ek sayfalar hiç bir içeriğe sahip olmuyor ise bu işte büyük sıkıntı olabilecek bir durum.

Ancak tam tersini düşünelim, 20 farklı görselin altında o resim ile ilgili açıklama, öneri yani bilgi verici bir yazı girişi olursa ben bu sebepten sitenin ceza alacağını düşünmüyorum..

Neden ceza alır ?

İçerik yetersizdir alır
Bot ile içerik yada görsel otomatik çekiliyor alır
Konu içinde yazıdan çok link, anahtar kelime varsa alır,
Hitin büyük kısmı görselden geliyor ise alabilir ( düşük ihtimal)
vs...

Birde arkadaşlar son yıllarda bu bot işi fazlalaşınca, görseller otomatik çekilmeye başlanınca ortalık çöp site doldu.

Bakıyorsun adamın galerisinde ki görselde senin sitenin ve 15 20 sitenin title duruyor öyle, ve adam hiç rahatsız değil bu durumdan. Neden, adam kolay para peşinde, kaliteli içerik umurunda değil, sitesine gelen ziyaretçi umurunda değil, böyle olursa google derki hadi sende benim umurunda değilsin...

Başka hangi etkenler olabilir ?

Aynı başlıkların sürekli dönmesi büyük sorundur, yani o konuda çıkmak için adam gidiyor aynı konuyu hafif değişik başlıkla 3-4 sitesine açıyor, birbirine linkliyor bir güzel , tabi galeride yer alan görselleri hiç umursamıyor yine aynı resimler hop galeri tamamdır.. Aynı konuyu değişik başlıklarla aynı siteye onlarca kez açanlardan bahsetmiyorum bile.

Galeri doğru ve verimli kullanıldığında tam tersi işe yarar. Tek başına buna bağlamak yanlış olur. İçeriğin yeterli ve kaliteli olursa abartmadan görsel ekliyor isen galeri şeklinde bundan ban spam ceza yemezsin. İstisnai durumlar olabilir tabi ki , buda google ile çalışmanın olağan riski olarak yorumlanabilir.

Bu duruma gelinmesinde en büyük etken bot kullanımıdır, suyu çıktı bu işin. 5 lira 10 lira kazanacağım diye, abi şu sitenin konularını çekecez bot lazım diyene bot yazanlardır. Yahu adam 20 tane site açmış ( üşenmedim saydım) her site aynı tema, aynı içerik, aynı görseller aynı bot.. Neden google beni banladı, bot seviyosun ya git bota sor şimdi neden böyle oldu diye...