yıllardır yt ile uğraşırım böyle saçmalık görmedim.altından başka bir iş çıkacağı belli.5 para kazandırmayacak videoya 200dolar ne diye versinler...her şeyi yapıyorsun da imza ne diye atarsın...imzayı attıktan sonra cevap alsan ne olacak.
ya benim aklıma ilk gelen, videoya reklam falan vereceklerini düşünmüştüm. youtube hesabım ihtar aldı ve para kazanma özelliği askıya alındı. Yani en kötü youtube hesabımı alırlar diye düşündüm ve hesabın şu anki durumuna göre 200 dolar iyi paraydı. o yüzden aceleci davranıp atladım. Peki bu durumdan nasıl vazgeçebiliriz? Twitterda iletişim kurduğum firma oldukça resmi ve youtube hesapları falan onaylanmış. Yani *********** bir tipleri yok gibi. tek sıkıntı, zaten telif hakkına sahip olunan bir videoyu yeniden almaları (sanırım)
Bir de şöyle bir detay var, belki dikkatinizi çeker. Videoda 3 tane farklı şarkı var. Bu şarkıların galiba sadee 1 tanesi telif hakkı içeriyor. Diğer iki şarkı boşta. Ben şarkıları kolaj haline getirip yükledim. Efektler falan bana ait yani. Ama bir şarkının yüzünden para kazanılamıyordu. bunun bir önemi olur mu? Bir de bu şarkının esas sahibine nasıl ulaşacağım? kıza değil yani videonun hak sahibine.
Bir de, bu video Youtube hesabımda 'telif hakkı ile korunan içerik' yazanların arasında değil. Sadece para kazanmaya uygun değil yazıyordu ve videoyu eklediğimde bana gelen mail şöyleydi: