Siz görmek istediğinizi görüyorsunuz.
Adamın cebinde 2-3 bin liralık cep telefonu varda sordunuz mu neyle nasıl aldın diye? Bende bilirim gidip operatörden 36 ay faturaya ek taksitle telefon almasını. Altında ki arabayı sanki keş parası vardı onla aldı.
Tüketici kredisi alıyor, anadan babadan kalma tarlayı bağı satıyor borcun altına girip lüks araba alıyor.
Kayseri Forum'a sık sık giderim. Dediğiniz gibi bazen yere iğne atsan düşmüyor. Öyle kalabalık. Herkes de bir alışveriş yapıyor görseniz, mağazalarda ürün kalmıyor depodan çıkarıp veriyorlar. 2 tiki orada karı kız kesecek, hadi bir Forum'a gidelim de gezelim dedi diye millet zengin olmuyor. Girip çıkanlara bakın bakalım kaçı ne alıp çıkıyor? Girenlerin büyük kısmı yemeğe çıkıyor.
Bunlar sizin abarttığınız şeyler. İşi gücü olmayan adamın da alabileceği şeyleri zenginlik olarak görüyorsunuz.
Milletimizin lükse ve şatafata olan düşkünlüğü elde olmayanı da adama harcatıyor. Elinde iphone, altında lüks araba avm avm dolaşıyor ama köşe de bucakta kimseye çaktırmadan ancak dürüm yiyebiliyor. Varsan baksan altına giyecek donu bile yok. Zeytin peynire talim ediyor ama sözde zengin. Ben size öyle adamlar gösteririm ki böyle zengin ayaklarına yatıp nasıl sefaletle sürünüyorlar şaşıp kalırsınız.
İş beğenmiyorsunuz demişsiniz de iş bulamıyoruz diye bir şey yazmadım. İyi okuyun. Bir işi olan adam boş oturuyor, sinek avlıyor diyorum.
Amacım polemik oluşturmaksa konuya dahil olmazsınız olur biter.
Tabi canım "dürüm" yiyip çıkıyorlar ne kadar "sorumsuz" insanlar yahu karısına çocuguna bakamıyor gidip iphone alıyor