Öncesinde sizlerin de fikirlerini almak istiyorum.

Bir firmadan lisanslı şekilde bir script aldım. yaklaşık 1600 TL civarındaydı.

Scripti alırken de 1 yıl ücretsiz teknik destek hizmeti veriyorlardı.

belirttikleri özellikte bir sunucu kiraladık ve kurulumunu yaptılar. Zaten kurulumunu herkez yapamıyor. kendi loaderleri var. onu yüklemezsen calişmiyor. bi kaç sunucu değiştirdik. yedekleri geri yüklerken her defasında aynı hatayı veriyorlar. kendileri bi yazılım yükleyince düzeliyor. bi defa bunu yaptılar. üzerinden 6-7 ay geçti. daha iyi bir firma ile anlaştık ve tekrar sunucu değiştirdik. yedekleri yeni sunucuya taşıdık. ve yine aynı hata çıktı.

Olaylar burdan başlıyor:

Scripti aldığım firmaya bilet açtım. kurulumu yapmaları için. 2 gün sonra cevap verdiler. bu sırada site kapalı tabi. yaklaşık 1 aydır yazışıyoruz ve hala site kapalı. sunucuya format atın şunları kurun yedeği atın haber verin vs. hepsini dedikleri gibi yaptık. en son 29 unda yedeği tekrar home dizinine attık hiç ellemeden. kendileri kuracaklardı. her mesajım istinasız 2 gün aralıklarla cevap geliyor. bugun de şöyle demişer.

"
Dosya ve veritabanınızı hesabınıza yüklemediğiniz görülmektedir. Bu aşamaları tamamlamadan işlemleri tamamlayamayız. Bu aşamaları tamamlayıp bilgi verirseniz tarafımızca işlem uygulanabilir.

"

ayrıca yeni sunucu kiraladığım firma ile zaten sürekli iletişim halindeyiz.
onlar da şunu söyledi:

"
Ssh da console history de hiçbir işlem yada komut girmedikleri görünüyor

"

Ayrıca şu anda kontrol ettiğimde daha önce de dediğim gibi full backup home dizininde duruyor.

Bunlar muhtemelen teknik destek süresini bu şekilde bezdirme yolları ile tamamlayıp ücretsiz bi iş yapmamaya karar vermişler.

Scripti alana kadar 40 takla attılar karşımda. telefonla aramalar vs. şimdi ise adamlar 2 günde bir zor yazıyorlar. o da sadece bahane üretmekle. site dediğim gibi 1 aydır kapalı.

Sizce bunu hukuki yollarla ne şekilde hallederim?