Anarchist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'de kaç adet kurumsal ve herkes tarafından bilinen, kalite değeri yüksek site için çalışma yapıp, Footer backlink alıp işe yaramadığını analiz olarak sunabilirsin?

Footer link hiç bir işe yaramaz diyorsunuz madem, o zaman ben size şöyle bir şey söyleyeyim,

Ayakkabı satışı yaptığınız bir site var ve Ayakkabı modelleri vb. içeren başka bir siteden footer backlink aldınız, o zaman faydası olmayacak mı?

Yıllardır Footer backlink almıyorum bende elimden geldiğince, fakat bazı noktalarda almanız gerekebiliyor sitenin yapısı itibariyle.

Nitelikli bir site olduğunda Footer, Header, Sidebar olması önemli değil bence.

Tabii ki dediğiniz gibi R10.net'de footer'dan 10 15 tane link çıkışı yapılan siteler için geçerli değil bu durum, o noktada size katılıyorum fayda sağlamaz hatta zararı bile olur bencede.
Bu siteleri belirtirsem kimliğimi de ifşa etmiş olacağım. Kimliğimi saklamıyorum orası ayrı konu ama çok göz önünde olmayı da sevmiyorum.
Şu an Türkiye'de eticaret tarafında ilk 10'da yer alan bir şirketin SEO çalışmalarını yönettim. Yıllık cirosu 2.000.000TL üstü olan bir çok şirkete danışmanlık verdim. %100 başarı oranı yakalandı ve hiçbiri için footer link almadım. Dediğim gibi Google çalışanı bir tanıdığınız varsa gidip sorun; "Footer'dan alınan link işe yarıyor mu?" diye ve gelip bizle de paylaşın cevabı. Ben sordum ve cevabımı aldım diyeceğim ama şimdi birileri çıkıp hangi Google çalışanı diye soracak, soru soruyu getirecek! Kimseye bir şey ispat etmek durumunda değilim. Ben burada ne yazarsam yazayım herkes inanmak istediğine inanır, bu konuda yapacak bir şeyim yok. Burada herkes yazıp çiziyor, normalde bırak aynı masaya oturmayı aynı sokakta karşılaşma şansın dahi olmayan insanlar sana kafa tutuyor. Çok aldırmıyorum, her seferinde şu foruma bir daha yazmayacağım diyorum ama her seferinde kendimi tutamıyorum. Suç benim kabul ediyorum.

Not: 2000 site ve toplam 2.500.000 alt sayfadan footer link alan müşterim vardı. Hedef kelimesinde 6. sıradan yukarı çıkamıyor.