SEO da

Anchor text dağılımı,
Anchor text kullanımı,
Backlinklerde anahtar kelime kullanımı,
Backlinklerde doğru title kullanımı,
Backlinklerin alım zamanlamaları,
Backlinklerin alındığı siteler ve konumları...
Tanıtım yazılarının kalitesi,
Sitenizde ki faydalı içerikler (Kullanıcı deneyimi tek kriter değil) => Yani bugün botlar bir sayfanın scroll edilip edilmediğini çok kolay anlayabilir. Bana göre organik hit programları birincisi bu sebeple ikincisi de; yanlış organik arama talimatlarından ötürü işe yaramıyor.

Google her konuda olduğu gibi en çok aranan terimler arasında da kullanıcılara tam bilgi vermiyor. Mesela arama yaparken İzmir... yazdığımızda .... İzmir olarak hemen çok arananlar geliyor. Ama web masters toolsdan bir kaç gün sonra bakıldığında aramaların çoğunluğunun arama sayfasında verilen gibi değil İzmir..... şeklinde olduğunu görüyorsunuz.

Anahtar kelime kavramı yanlış anlaşılıyor bazen. Şöyle ki; İzmir .... dönercisi kelimesinde dönerci spam kelimedir ve kullanımına dikkat edilmesi gerekir. Asıl anahtar kelimemiz İZMİRdir. Bu aşırı önemli ama çok basit bir ayrıntı. İçinde döner değil İzmir geçen sitelerden link almak spama girmeden anahtar kelimeye link almak için elzemdir. Örneğin ben şöyle tavsiye derim ki deneyenler çokça faydasını görecektir.

Eğer yolunuz düşerse </strong><a href="//abc.com/izmir-doneri" title="İzmir de ki en nefis döner salonuna mutlaka uğrayın" target="_blank">İzmir</a>döner</strong> üzerine...

Bu yukarıdaki öenmli derecede seo bilgisidir. Yalnız title kısmı her seferinde içinde anahtar kelime içerecek ama farklı oalcaktır. İzmir ve döner ikilisi title da geçmelidir.

Çoğu kişi bilinçli link alırken şöyle yapıyor; title kısmına gideceği sayfanın başlığını veya anahtar kelimeyi veriyor ki bu bana göre yanlıştır. Title kullanıcıya tıklamadan önce bilgi vermek amaçlıdır.

1. title => İzmir de ki en nefis döner salonuna mutlaka uğrayın
2. title=> Şuradaki döner salonu İzmir .... da yer alıyor tıklayıp sipariş verin...

... gibi

Yapılan çalışmalara doğrudan ve çok hızlı etki ediyor. Anahtar kelimeye backlink almak oldukça hassas bir konu.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:24:21 -->-> Daha önceki mesaj 11:05:54 --

Haber sitelerine özellikle de ilk sayfada çıkanların linklerine bakıldığında Türkiye, İstanbul, Ankara, İzmir gibi ifadelere çok sayıda link alındığı dikkati çekiyor. Başbakan, Polis, Rusya vs gibi kelimelerde linklemede 2 ve 3. sıraları meşgul ediyor.

Çünkü google dilinde haber demek;

Haber = İstanbul, Ankara, Başbakan, Siyaset, ... Parti, İzmir vs demek. Bunların çokça ve alt türevlerinin yoğun olduğu içeriklerden siz haber yazmasanızda zaten haber kaydınız olduğundan aynı oranda değer kazanıyorsunuz. Aksine şu haberi bu haberi diye link aldıkça da sıralamada önünüze duvar örülüyor.

Ama şu mantıklıdır. <a href="">Gaziantep </a> meydana gelen kazanın haberine göre... şeklinde...

Veya... <a href="">xyz</a> mobilya yeni koltuk takım konseptini tanıttı. Burada asıl kelimemiz mobilya olmasına rağmen yanyana geçiyor olmaları yeterlidir.

İşte semantik indeklemeye uygun backlink profili. Topu doğrudan değilde falsoyla kaleye göndermek gibi.