yenibilgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sitelerinize bakmadan sorunun ne olduğunu tahmin edebiliyorum. galeri sisteminiz her resime bir url ve sayfa oluşturuyor heralde. resim sayfasıda index alıyor. bu 2 yönden spam:

1. resimleri hep benzer şekilde isimlendiriyorsunuz url ler şöyle oluyor: 2016-gelinlik-modelleri-1, 2, 3, ... Yararsız, içeriksiz, boş sayfalar oluşturuyorsunuz tonla.
2. bu sayfalarda özgün içerik yok. sadece resim var ve sadece resimlerle oluşturulmuş içerik sayınızdan daha fazla resim sayfası var.

Sorunun çözümü basit. Resimler index alsın ancak sayfa olarak değil. O galeri sisteminden kurtulun. All in one seo kullanıyorsanız "ortam" dosyaları için noindex'i aktif edin.

Kısa içerik, kopya içerik, aşırı etiket girişi, kategori ve arşivlerin yazılarınızdan önce index alması ve orada içeriklerinizin direk görünmesi, bilginiz dışında sitenize bir virüsün bulaşıp otomatik sayfalar oluşturması, yanlış yapılmış 301 yönlendirmeleri, içeriklerinizin biçim ve anlam bakımından birbirine yakın olması, ziyaretçilerin sitenizde çok çok kısa zaman geçirmesi vb. daha onlarca şey bu soruna sebep olmuş olabilir.
Hocam haklı olabilirsiniz ama birçok sitede bu şekilde galeri sistemi var. Google hepsine birden önlem almıyor da alttaki sitelerden mi başlıyor. 10k hiti olan moda sitemde de aynı şekilde galeri sayfaları.

Dediğiniz gibi noindex kullanılabilir ama google de spam cezası verirken "şu yüzden verdik" demiyor ki.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:14:07 -->-> Daha önceki mesaj 10:12:09 --

The_Memo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benimde tamamen özgün sitem kendi adında bile çıkmıyor sebebini bile bilmiyorum
WMTools'a giriyorum manuel spam yok diyor ama Google'da site:domain.com aratınca hiç bir sonuç yok
Hocam ana domaine çok fazla kastıysan ceza yemişsindir ama bu alt domainleri, konuları etkilemeyebilir. Bu otomatik ceza olduğundan manuele girmemişsindir. Site tamamen silindi diyorsan ve bu yeni olduysa mutlaka manuel spam mesajı gelir. Ben kendi tecrübelerimden bu şekilde yazıyorum.