----------------ŞABLON-------------------
Kullanılan Sistem: Wordpress
Tema: Yaren v2, ücretsiz blog teması (ismini bilmiyorum)
Site İçeriği: Dekorasyon & Mobilya (3 site) | Moda (1 site) | Araba tanıtımları sitesi (1 site)
Eklentiler: Sitemap, All in seo, SEO SearchTerms Tagging 2
Eklenen başlık tarzları: "istikbal Mobilya modelleri" 2016 benzeri.
Kelime sayısı: 150-200 kelime
Etiket: 4 adet
Galeri sistemi: Ek sayfa 20-30 resim, resim sayfalarına alt yazı, tanım eklenmedi.
Hit: 500-1.500 arası
----------------ŞABLON-------------------

Neden spama düştüm, tahminlerim
  • 5 tane sitem spama düştü. 4 tanesi aynı tema, 1 tanesi farklı tema. Ayrıca 6-7 sitemde daha bu tema var ama onlar spama girmedi. Temayla alakalı olacağını pek sanmıyorum.
  • Site içerikleri dekorasyon, moda ve 1 adt araba içerikliydi. Ortak noktaları ise açılan konuların başlıkları "marka ve yıl" içermekteydi. Yani "istikbal yatak odaları 2016" gibi. Spama giren bütün sitelerde bu başlıklar var ama girmeyen sitelerde de var bu başlıklar.
  • SEO SearchTerms Tagging 2 eklentisi %90 oranda kullandığım bir eklenti. Spama giren sitelerin sadece birinde yoktu.
  • Konular özgün ve ortalama 150 kelime. İçerik çok doyurucu olmadığından spama girme ihtimali var desem böyle binlerce site var.
  • En çok şüphelendiğim şeylerden biri de galeri sistemi. Ek sayfalar spamı tetikliyor olabilir.
  • 1.500 hit üzeri sitelerim etkilenmedi bu spam güncellemesinden.

Evet arkadaşlar belki %100 bir sonuca ulaşamıcaz ama bir şekilde bu manuel spamın sebebini bulmamız gerekiyor. Yılanın başını küçükken kopartalım. Burada herkes kendi emeğiyle ekmek yemeye çalışıyor. Hile hurda yapmadan düzgün bir şekilde içerik ekleyen kişiler mağdur oldu. Ne yapmamız gerektiğini bilelim ki artık sitelerimizde ki içerikleri o şekilde ekleyelim.

301 İşe yaramıyor 301 çektiğim site tekrar giriyor spama. Şu an test ettiğim bir sistem var. Eğer işe yararsa burada sonuçları paylaşırım.
  • Spama giren domaini "webmaster tools" üzerinden indexlerini sildim. Siteyi komple kapadım.
  • Yeni domain aldım ve farklı bir hosting sunucusunda yedekleri kurup siteyi googlenin hemen indexlememesi için robots.txt den engelledim.
  • Konuların "2015" gibi başlıklı olanları editledim, yılları sildim ve günde 10 konu eklenecek şekilde zamanladım.
  • Farklı bir webmaster toolsa ekledim.
  • Konu içeriklerini tek tek google'de özgünlük testine soktum. Özgün olmayan konuları çöpe attım. (bazen içerikler çalınabiliyor)

Sonuç olarak 500 makaleli bu site 1-2 aya toparlaması ve hit kazanması gerekir. Spama girmezse 30-40 tanıtım alırım eskisinden iyi olur. Sonucu ancak 1-2 ayda görecez. 301 çok hızlı çözüm sunan bir taktik ama artık yemiyor. Bu da yemezse yapacak birşey yok, bu sitelere bye bye deriz artık.

SPAM yiyen sitelerinizi yukarıdaki şablona uygun şekilde yazdıktan sonra, fikirlerinizi de belirtirseniz çok faydalı bir konu olabilir. Şablona eklenti yapabilirsiniz, konuyu editleriz. Deneyimlerinizi de yazarsanız yine konuyu editler alt kısmına eklemeler yaparız.

Not: Konu altına "düzgün içerik girin" "kolay yoldan para kazanamazsınız" "artık o devir bitti" gibisinden olumsuz, hiç katkı vermeyecek tarzda mesaj atacaklar uğramasın. O kadarını biz de biliyoruz zaten.