yasaronal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuyu tepkisiz takip edenlerden biri de benim. Ben de e-ticaret ile birşeyler elde etmeye ve ticaretimin büyük kısmını orada oluşturmayı isteyen biriyim. Kazıklana kazıklana artık yavaş ve sindire sindire ilerleme kaydediyorum. Tabi ki bu da sitenin ilerleyişini yavaşlatıyor ve psikolojik olarak insanı soğutuyor. Şimdi sizin verebileceğiniz, ama tam olarak yazmadığınız şeylere talibim.
Kesinlikle beni yanlış anlamayın. Sizin atışmanıza dahil olmak isteyen biri değilim. Ayrıca forumlarda bu tarz yazılardan da nefret eden biri olduğum için yazacağım birçok şey olmasına rağmen çok da yazmayan biriyim.
Fakat bu konu gerçekten faydalı oldu. Konudaki birkaç arkadaşın yazdıkları yapacaklarımı daha da somutlaştırdı. Burada benimki takipte olan birçok kişi olduğunu da %100 eminim. Onun için somut ele alınabilir birşeyler yazmanız bizim gibi kişilere fayda sağlayacaktır.
Türkiye'de SEO ile ilgili içerik üreten ilk kişilerden biri de benim. Türkçe içerik üreten Türkiye'de bundan 7-8 sene önce 2-3 kişi vardı zaten. Şu an da bir elin parmaklarını geçmiyordur. Bazı yazarlar (şirket çalışanları) sektörü yanlış yönlendiriyorlar, bilerek veya bilmeyerek. Amaçları sadece kendi reklamlarını yapmak. Bu yüzden her yazılana inanmayın, her denileni ana sitenize uygulamayın. Bu işin püf noktası yılmadan denemek, sonuçta karşımızda hiç bilmediğimiz bir algoritma var ve bu algoritma her geçen gün kendini yenileyip gelişiyor. Yabancı kaynakları takip etmeye çalışın ama yine her denilene inanmayın. Benim uyguladığım bir yöntem benim sitemde işe yarayabilir ama X kişisininkisinde işe yaramayabilir. Ben gidip bu yöntemi 11 senelik siteye yapıyorumdur, sen gidip 6 aylık siteye uyguluyorsundur. 100lerce etken var, bu etkenleri bilmeden birilerini örnek almak da saçma.
SEO konusunda insanlara tek önerim; herkesin gittiği yoldan gitmeyin.

Not: Aylık 2000TL backlink için para harcadığım müşterim de oldu ama hiç para harcamayan rakibimiz bizi rekabet ettiğimiz anahtar kelimede geçti. Her şey backlink değildir, bunu da bilmeniz gerekiyor.