raskors adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evde oturarak sadece sinir ve stresten son 2 ayda 11 KG verdim.

Yemeden kesildim, bol su tükettim, sebze yiyecekleri yedim. Bu şekilde en iyisi siz strese girin
Stres birçok hastalığın zeminini oluşturur. Genel olarak insanlar, stresten nasıl kurtulurum diye arama yapar. Birçok aktarcı bunlara kafa yorup, bitkisel çayların faydalarını anlatmak için birçok kitap yutmuştur. Tv ekranlarında baytarlar bile bu konularda master yapmışlar. Ekmeklerine yağ süren, genelde ballı olarak tabir edilen cinsler çok para kazanmıştır.

Şimdi sen diyorsun ki streste gir....

Oldu mu hocam?
bunca tez çürüdü, yapılan yıllarca araştırma hiçe gitmeye yakın.
birçok hastalık senin yüzünden nüksedebilir.
zorlarına gider çünkü "bilinçli" şekilde onlara haydi strese girin sözcüğü.

İşin espirisi bir yana, stresden uzak durmanı tavsiye ediyorum. Yukarda yazdığım gibi binlerce insan stresten kanser bile olmuştur.

Vücutta karıncanlama, yüzde değişiklik gibi birçok yan etkisi vardır. Bu egzama türlerinin hemen hepsi stres ile alakalıdır. Deri de yanma hisseden kişiler genelde stres ile mücadele ederler. Özellikle aşırı terleme gibi sorunlar meydana getirir.

Stresin binlerce yan etkisi var. Kilo verme konusuna gelince, stres faktörleri (sevgiliden ayrılma, aşk acısı, sevdiğini kaybetme) gibi çeşitli nedenlere dayalı olarak insanlardan insanlara farklı sonuçlar doğurur. Benim tanıdığım birçok kişi aç kalarak değil, kilo alarak stresten uzak durabildi.

Kimi insan kendini, nefsini terbiye etmek için açlığa tabii tutar kendini, kimisi de daha farklı olur... Ancak sonunda hem fikir olduğumuz bir cümle var; unutunca insan kendine yapılanları, değmezmiş diyerek gülüp geçiyor. Sağlıcakla...

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 08:16:53 -->-> Daha önceki mesaj 08:13:50 --

MujaHeed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aman hocam naptın sen Kaç kiloydunuz bu arada?

Tavsiyeniz için teşekkürler. Bu sabah kahvaltı olarak kibrit kutusu kadar bir peynir, çay, 6-7 adet de zeytin tükettim. İlginçtir, kendimi tok hissediyorum Suyu daha çok tüketmeye çalışacağım bakalım.
Hocam söylediğim gibi yap, bu yediklerinin kalorisi az. Zeytinin tanesinde 10 kalori bile yoktur. Sen sabah 400 kalori almaya bak... Yağlı şeyler yeme. Özellikle yağlı yapacağın yemeklerde zeytinyağı dışına çıkmaman lazım. Tatlı yiyerek bile kilo verirsin. Meseleyi önceki mesajımda yazdım. Kalorini hesapla, yediklerini de ölç olay tamamdır. Aniden yemeği kesmek konusunda vücut sinsice olayı anlayıp ona göre kalori miktarını dengeliyor. Buda zor kilo vermeyi sağlıyor. Bunun yerine zamana yaymak mutlak anlamda önemlidir.

Not: 2 yumurta 150 kaloridir. Hem protein de var. Süt bile içebilirsin. Yarım yağlı olursa 100 kalori civarı. Tam yağlı olursa 120 kalori civarı. Light olursa bu ikisinden daha az... 400-500 kaloriyi sabah tüketmek oldukça makuldur. Sabah süt içmezsen ara öğün olarak 10:30 gibi içebilirsin.

Ayrıca "Nedim Saban" 40-50 kilo verdiren diyetinde ne yersem ardından yoğurt yerim, ayran içerim diyordu. Bu konuyu da araştırabilirsin. Zaten senin fazla kilon var, aşırı kilon yok. Sağlıklı beslenerek fit olabilirsin.

Tekrarlamakta fayda var; kalori miktarlarını ölçüp, günlük alman gereken miktarlarla karşılaştırıp, en fazla 500 kalori eksiğin olacak şekilde günü kapat.