Yeni kavramı kimine göre 3 ay, kimine göreyse 1 yıl. Bu spasifik kavram kargaşası içinde biz size yeni kuracağınız site için hangi seo adımlarından başlamanız gerektiğini özetlemek için bir yazı hazırladık.

Yeni siteler için seo çalışmalarına ne zaman başlanmalı? Yanlış sorulan bir soru. Çünkü yenide olsa siteye girdiğiniz her içerik hatta tasarım aşamanız gibi site içi seo çalışmalarınızın tamamı bir siteye ilk yapılan çalışmalardır. Siz siteyi kurmak için ilk adımı attığınızda yarış çoktan başlamış demektir.

Yeni kavramıda değişkendir. Kime göre yeni? Yani sizin siteniz henüz 1-3 ay arasındaysa bu çok yeni hatta yepyeni bir websitesi demektir.

Ağır seo çalışmalarına başlamak için en az 6. ay beklenmelidir. İyi de altı ay dolana kadar ner yapacaksınız? Hiçmi link alımı tanıtım yazısı yapılmayacak? Neye ne zaman başlanmalı?
Yeni Siteniz İçin Seo Çalışması

Yeni bir site için sorulmak istenen çalışmalar daha çok site dışı çalışmalar olduğundan yazımızda buna ağırlık vereceğiz. Hemen konuya girelim o zaman. Yeni kurduğunuz siteniz için öncelikle içerik üretmeniz sizin yararınıza olacaktır. Kaliteli bol ama hergün dünya kadar sayfa değil. Adım adım ilerlemek yararınıza olurken gelecekteki siteniz içinde çok faydalı olacaktır. Unutmayın temeli inşa ederken atacağınız her adım sizin Google sicil kayıtlarınıza geçmektedir.

Link almaya sosyal medya hesaplarıyla başlayın. Ama öncesinde mutlaka sosyal medya hesaplarınızı oluşturun. Sosyal medyadan ziyaretçi çekmeye başlayın. Forumlarda footera reklam eklemeden sitenizi tanıtan tanıtım yazıları içinde murlaka url linkler alın.

Mesela Google+ sayfanızı açın. Oradaki tanıtım kısmına site urlsi ile birlikte bir makale ekleyin. İçinden de sitenize link verin. Bununla birlikte facebook, twitter, linkedin, pinterest ne kadar sosyal medya hesabı varsa (başta en trend olanlarla başlayın) sayfanızı oluşturun. Bunların çoğunun zaten profil sayfasından link alımı yapacaksınız. Ana sayfa url sini de paylaşım olarak kısada olsa bir kaç özgün cümle ile ekleyin.

Hesapların hepsini bir günde açmayın. 1 haftaya yayın. Bu arada düzenli içerik üretmeyi de ihmal etmeyin. İçerikleri hazırlarken seo uyumlu makale yazmak hakkındaki sayfamızı okuyun makalelerinizi burada anlatılanlara göre zengin olarak düzenleyin.

Bu arada seo konusundaki kitapları ve makaleleri okuyun. Sosyal medya deyip geçmeyin buradan alacağınız backlinklerin size çok faydası olacaktır. Bebek büyütür gibi gidin. Sabırla yürüyün. Özellikle yeni siteler için yapılan seo çalışmalarında sizi bekleyen en büyük tuzağın SABIRSIZLIK olmak olduğunu unutup acele etmeyin. Sakin olun kimse biryere kaçmıyor. Title, url başlık ve anahtar kelimeler üzerinde sağlam bir optimize yapın. Bir kez yaptığınız değişiklikleri sürekli değiştirmeyin.
Yeni Site İçin Tanıtım Yazısı

Yeni siteniz için tanıtım yazısı zararlı olmaz. Ama çok kaliteli ve uzun yazıları tercih edin. Sakın ha paket falan almayın sonra adisyonları ödemekte zorluk çekebilirsiniz. Gerçi link paketlerini hiç bir zaman tavsiye etmiyorum. Paket olarak alırsınız ama parça parça ve kaliteli sitelere eklenecekse o olur. Ama diğerlerinden özellikle yeniyken uzak durmanızda fayda var.

Tanıtım yazısı aldığınızda içinde tek link çıkışı yapın. Tek değilde 3 link aldınız diye Google sizi birinci sayfaya taşımayacaktır. Ama bir aydan sonra hafta 1 adetten fazla tanıtım yazısı almayın. Giderek artırırsınız. Ama nasıl alıştırısanız öyle gider bunu unutmayın. Bana sorarsanız önce içeriklerinizin kalitesiyle yükselmeye çalışın. Site içi linklemeye değer verin. Paket alıp onlarca tanıtım yazısı yayınlamak yerine şu yazıda bahsettiğimiz seo teknikleri içindeki maddelere göre kendi paketinizi kendi siteniz içinde oluşturun.

Backlink çalışmalarına başlayabilirsiniz. Ama dediğim gibi bir anda sosyal medyadan tanıtımdan backlinkten rehber ve dizin sitelerinden onlarca linki 1 ay içinde alırsanız vay halinize benden demesi. bir şey olur mu? demeyin. Bugün olmasa yarın olur ve sonrasında zamanı geriye alıp düzeltemezsiniz. Yeni site için seo hakkında şimdilik önerilerim bu kadar ama bu türden tavsiyeleri çok sayıda sitede ve forumlarda raslayabilirsiniz yani bunlar özel bilgiler de sayılmaz. Çoğu üzerinde uzlaşılmılmış mutabık olunan bilgilerdir.