Merhaba etiketlediğiniz için yazmak istiyorum.
Emeğinizin için öncelikle teşekkür ederim.
Fakat bu tarz bir yapılanmaz riskli bir yapıya dönüşebilir.
Bunun yerine daha profesyonel önlemleri her firma kendi başına almalıdır.
Hiç DGN,RADORE VB işletmeler hakkında dolandırılma ,dispute gibi haberler duydunuz mu ? Sebebi ise gayet açık her yeni müşteriyi özenle kontrol ediyorlar.
Yaklaşık 10 yıldır sektörde emek veren biri olarak paypal v.b alternatif ödeme sistemlerin güvensiz olduğunundan fazlası ile emin oldum.
Paypal ile ticaret yapacak olan arkadaşların bakiyeleri %90 nereden geldiği belirsiz bakiyelerdir.
Zaten paypal'a kredi kartı ekleyip ödeme yapacak olan kişi/kurumun bir kredi kartı var demektir, ve paypal kullanarak komisyon ödemek yerine 0 komisyon ile 3d ödeme yönetimi ile alışveriş yapabilir.
Benim önerim hosting firmalarının biran önce paypal ile ticareti bırakmaları veya en az 6 aylık güvenilir seviyedeki müşterilerinden paypal ile ödeme kabul etmeleri yönünde olacaktır.
Birazda firma olarak ödeme yöntemlerinde işletmenin sözü geçmeli bir müşteri sizden gerçekten hizmet almak istiyor ise paypal yok diye alışveriş yapmaktan vazgeçmeyecektir.
Günümüzde bir çok pos servisi aktif edildi ve basitçe veriyorlar. (Bankadan alamıyorsanız) Paypaldan daha düşük komisyonları var 1.8 gibi.
İşin özü bir sistemde data toplamak pek mantıklı bir iş değil kime göre *********** ? A firması hizmet sattı ve memnun kalmadı kullanıcı iade etmedi,zorluk çıkardı bu A firması veritabanına *********** olarak kayıt ekledi aradaki sorundan habersiz B firması veritabanına güvendi ve hizmet satmadı?
Yinede düşünceniz için teşekkür ederim.