sanalfaresi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam size katılıyorum fakat ülkemizde ne yazık ki siz daha iyi bilirsiniz tabi bir kaynak bulundumu aman onu ben bitireyim en çok ben yararlanayım kafası var . Ya da işte bir bilgi ile iş yapıyorsa adam bunu kimseyle paylaşmıyor sadece kendim kazanayım şekli .
Şimdi bu biraz göreceli bir kavram. Şöyle ki; ülkemizde içinde bulunduğumuz bilişim sektöründe paylaşımcılık oranının azlığı aşikar. Ancak bu paylaşımların az olmasının sebebi, bilinen paylaşılabilecek şeylerin birazcık karanlık olması.

Örnek vermek gerekirse; Youtube piyasaya açıldı Adsense bazlı. Bundan hepimizin haberi oldu. Bununla ilgili konular açıldı, zamanla forumda bölümler açıldı, internette gitgide kaynaklar çoğaldı vs. vs.. Aslında paylaşım yapılmıyor değil, ancak legal mantalite ile çalışacak kişilere yönelik teorik şekilde paylaşımlar yapılıyor. Şimdi Youtube'dan nasıl para kazanabileceğinizi öğrenebileceğiniz Türkçe kaynak var ise, demek ki paylaşım yapılıyor bu konu hakkında. Ancak bir açıktan veya kara kaynaktan faydalarak kazanç sağlayan kimseler tabii ki paylaşım yapmıyor. Aç gözlülüğünü zeka olarak adlandırarak haksız kazanç sağlayan birisinden nasıl bir paylaşım yapmasını bekleyebilirsiniz ki? Zaten normalde alnın akıyla çok yüksek meblağlar paylaşan arkadaşlarımız forumda bu konu altında bildikleri çoğu şeyi yol göstererek paylaşıyorlar.

Paylaşım yapmak, birşey öğretmek illa ki direkt para kazandırmak değildir. Balık tutmayı mı öğrenmek istiyoruz yoksa direk olarak balık mı istiyoruz önce kendi içimizde bunun cevabını vermemiz gerekiyor. Yoksa ben balık yiyeyimde tutmuşum, çalmışım, önüme konmuş önemli değil mi diyorsunuz? Mühim olan balık tutmayı doğru ve temiz bir şekilde başkalarınada aktarabilmek ki, onlarda balık tutabilsin ve yiyebilsin Denizde balık biter mi hiç?

Yapılan her işte, dürüstlük en büyük erdemdir. Dürüst insanlar kısa vadede mutsuzluğa, başarısızlığa düştüklerinde üzüntü duyarlar. Aslında bunun uzun vadede mutluluğunda başarınında temel tohumları olduğunu gözardı ederler. Belkide belli bir yol aldıktan sonra dürüstlükten saparlar sırf bu düşünceleri yüzünden. Ama işini dürüst ve iyi yapan bir insanın kısa yada uzun vadede bir yere gelememesi olanaksızdır.