Berk35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben kazanç odaklı web yayıncılığı yapmıyorum, adsense olayı çok spontane gelişti benim için fakat uzun vadede size önerim adsense networkü için yatırım yapmayın.

Belki yanılıyor olabilirim ama adsense'nin geleceği pek parlak değil.

Herkes kazançların düştüğünden yakınıyor, evet yayıncılık yaptığım ilk günlerden bu yana düşüş var ama düşüş ülkeyle, reklam verenlerle alakalı değil. Tüm dünya genelinde durum aynı.

İstatistiklere göre AdWords büyüyor fakat bu büyüme hiçbir şekilde Adsense Networküne yansımıyor. Yansımadığı gibi Adsense küçülüyor. Bizler nispeten küçük yayıncılarız, Adsense Networkünde yer alan New York Times, Mashable vb. siteler de var. Analizler onların dahi kazançlarının düştüğünü gösteriyor. (Networkten gelen)

Google SERP düzenini değiştirdi. Reklam sayısını (Arama Motoru Sonuç Sayfası için) 4'e çıkardı vs. Adwords büyüyor ve Adsense küçülüyorsa tek açıklaması Google'ın Facebook gibi bir yol izleyerek geliri tekeline almak istemesinden kaynaklanabileceğini düşünüyorum.

Adsense bitmeyecek fakat eskisi gibi de olmayacak görüşündeyim.

konuyla ilgili bazı analiz yayınları mevcut okuyabilirsiniz, onlardan biri: http://www.siliconvalleywatcher.com/...hat_future.php

Lafı çok uzattım, ben bu konularda pek bilgili değilim ama araştırır okurum. Kendi fikirlerimi paylaşmak istedim.

Bu arada kesinti 12,56 lira.
Üstadım bence durum tam aksine olacak gibi görünüyor.Tabiki şahsi düşüncem. Şuan adsense servisinin rahatlığı, karşısına çıkacak bir rakip olmadığı için. Ancak yandex partner tüm gücüyle piyasaya girmeye çalışınca işler google açısından çok karışacak gibi duruyor. Bizleri elinde tutmak için çoğu şeyi değiştireceği kanaatindeyim