Profesyonel internet televizyonu kurmak
Selam arkadaşlar. Bu yazımızda adım adım profesyonel bir internet televizyonu nasıl kurulur inceleyeceğiz bu incelememizde teknik altyapı anlatılacak.

Genel mantık olarak kaliteli bir yayın için kaliteli bir sunucuya sağlam programlara ihtiyacımız var.
Öncelikle ele alacağımız konu sunucu donmadan ve kaliteli bir yayın vermek istiyor isek geniş bir bant genişliğine ihtiyacımız var.

Sunucu seçiminizi altta verdiğim bilgilere göre yayın vermek istediğiniz kitle arttıkça aynı miktarda artacak şekilde oluşturabilirsiniz.

İşlemci: Single Quad Core, 3.00 GHz yada üstü
Ram: 4GB
Disk: 2 adet olması gerek (raid)
Ağ: 1Gb Ethernet

Yukarıdaki sunucu ile 450 – 500 kullanıcıya 2MB/s hızında donma veya takılma problemi yaşamadan yayın verebilirsiniz.
Tabiki yayın vereceğiniz ülkeye göre sunucu lokasyonunuda seçmelisiniz.

İkinci aşama ise yazılım işte tam burası zurnanın zort dediği yer ortalıkta birçok yazılım var ve hangisi işinize yarar anlayamıyorsunuz.
Eğer ben bu işi profesyonel yapıcam diyor iseniz “Wowza” adlı yazılımı kullanmanızı öneririm.

Neden Wowza?
Wowza yıllar boyunca aktif ve dünyadaki birçok büyük frimaya hizmet veren bir yazılım.

Ben yazılıma para veremem zaten proje aşamasında derseniz de ücretsizlerin en kalitelisi ve verim aldığım yazılım ise “Nimble Streamer” birçok yazılımı test etmiş biri olarak özellikle nimble’ı tercih etmenizi öneririm.

Nimble ve Wowza’nın kurulum aşamasındaki birçok döküman internette mevcut eğer istek gelir ise bende ayrıntılı kurulum anlatımı yapabilirim.

Geçen internette gezerken ulaştığım çok yararlı bir dökümanı da sizlere sunmak isterim bu döküman daha çok internet televizyonu değil de gerçek televizyon kurmak isteyenler için çok güzel bir kaynak belgeye aşşağıdan ulaşabilirsiniz.

TV KURULUM PROJESİ

Yazımda belirttiğm gibi eğer istek gelir ise ayrıntılı olarak kurulum aşamalarını anlatabilirim herkeze kolay gele.

Kaynak: http://www.rkurcan.com/profesyonel-i...izyonu-kurmak/