Merhabalar,

3 günden fazladır, Türk Telekom'un sağladığı internetle ilgili problemimiz vardı. Hiç bir şekilde modemin DSL ışığı yanmıyordu. Onlarca kez durumu Türk Telekom'a bildirmiş olmamıza rağmen ne yazık ki bir olumlu sonuçla karşılaşamadık.

3-4 kere teknik servis geldi ve her seferinde binanın iç tesisatı ile alakalı problemin olduğunu söyledi. Ancak şöyle bir durum söz konusu oldu biz yaklaşık 2 hafta önce iç tesisatta yer alan kablomuzu iptal ederek, yeni bir kablo çektik. Yani iç tesisatımızı doğru bir şekilde yeniledik. (Bu işlemi, o problem söz konusu iken biz hizmet(?) vermeye gelen teknik servis elemanlarının isteğiyle yaptık.)

2 hafta iyi veya kötü, hızlı veya yavaş interneti kullandık. Ancak bir anda internetin gitmiş olmasıyla birlikte yine mağdur olduk. Yaptığımız onca telefon konuşması, şikayet kaydı vs. ancak Türk Telekom binasına gidip tabiri caiz ise magandalık yaparak çözüldü(bir nevi).

Gelen teknik servis elemanları sorunun getirdikleri hizmetle alakalı olduğunu , santralden kaynaklı olduğunu kabul etti. Bunun sonrasında tekrardan Türk Telekom binasına gittiğimizde interneti kullanmak istemediğimizi, 3 gün mağdur olduğumuzu, kullanamadığımız hizmetin parasını vermek istemediğimizi ve interneti tamamen kapatıp, cayma bedeli de ödemek istemediğimizi belirttik. Orada bulunan operasyon görevlisi beyefendi kabul etti. Bizi çözüm masasına yönlendirdi, orada bulunan görevli tarafından bir form dolduruldu, kimlik fotokopisi alındı vs. işlemlerin tamamlandığı söylendi.

Ancak geçtiğimiz saatlerde Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradığımda, aboneliğimizle ilgili sistemde herhangi bir kapatma durumunun söz konusu olmadığı söylendi. Bizden ıslak imza alınması gerektiği söylendi, müşteri temsilcisi tarafından. (Ancak ben o formu doldururken oradaki yetkili arkadaşa imza atılıp, atılmaması gerektiği konusunda soru sordum. Gerekli olmadığını, bütün işlemlerin bu kadar olduğu söylendi.)

Şimdi benim ne yapmam gerekiyor? Daha önce bu tarz problem yaşamış arkadaşlar, öneride bulunabilir mi? Uydunet'e başvuru yaptık bile.

Bundan sonra bahsi geçen bu firma ile hiç bir şekilde muhattap dahi olmak istemiyorum. İftira atılıyor, hizmet verilmiyor, destek verilmiyor birde üstüne üstelik, müşteri yalan söylemekle suçlanıyor. Teknik servis elemanı adı altında gönderilen elemanlar bağırıp, çağırıyor, defalarca kontrol ediliyor hattımız ancak her seferinde kullanıcı hatası yüzünden internet hizmetinin verilemediği söyleniyor vs.

Uzun olduysa kusura bakmayın, yardım ve önerilerinizi benim için önemli.

Ek olarak gerekli yaptırımların uygulanması için nereye ve kime şikayette bulunabilirim?

Ayrıca belirtmek istiyorum ki Türkiye'de hiç bir iş, tatlı dille, karşınızdakine saygı duyarak, kibar bir şekilde halledilmiyor. Bunu bir çok kere yaşadım ve bu sorunla birlikte tamamen böyle olduğu kanısına vardım. Bağıracaksın, çağıracaksın, magandalık yapacaksın ki sizi dinlesinler, ilgilensinler. Başka türlüsü ne yazık ki mümkün değil...