Yapılandırılmış veriler konusunda öncelikli bilmeniz gereken, google sitenizi anlamaya çalışması nedeni ile bu sistem koyulmuş. Sitenizi google tanımış yerli yerinde çıkarıyor ise o bölüme hiç dokunmanız tavsiye edilmez. Siz manuel olarak işaretlediğinizde aynı kodlara sahip tanımlamaları bir araya getirir ve index sıralamanız yenilenmiş olur.
Bunun yerine yapılandırılmış verileri kodlama standartlarında düzeltebilirsiniz gerekli olan şemalar google dökümanlarında mevcut.
kodlamadaki
https://schema.org/Code kodlarına uyumlu bir tarz ayarlarsanız daha çok anlaşılabilir olacaktır siteniz.
Bilgiler içinler teşekkürler hocam. Pekim benim sitemde ürünlerden hariç olarak, yapılandırılmış verileri yaptığımız zaman mesela "bej rengi bluz" olarak sitedem arama yaptırarak yapılandırılmış veri olarak işaretliyorum. İşaretleme yaptıktan sonra "bej rengi bluz" aramasında 2. sayfaya kadar yükseldim ve buradan siteye tık aldım. Sadece sitem içerisinde arama yaptırarak bunları yapılandırılmış veri olarak işaretlersek bir sorun olur mu ?
Birde sizin anlattıklarınız doğrultusunda ürün sayfaları için yaptığım yapılandırılmış verileri silmek istiyorum bunun bir zararı olur mu ?