oguzzarslan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arattığım kelime ile ilgili google arama sonuçlarından 5-10 adet resim urlsi çekmek istiyorum. Konuyu açmadan saatlerce googleda türkçe ingilizce arattım ancak kaynakların hepsi Google Images Api ile anlatmış, onu denediğimde ise bu Api artık kullaım dışı, ancak Google Custom Search Api kullanarak yapabilirsin diyor google'ın kendi sitesinde. İstediğim konu basit bir olay aslında. Nasıl bir yol izlemeliyim?
https://www.googleapis.com/customsearch/v1?q=kelime&gl=tr&searchType=image&rsz=large&start=1&key=apikey&cx=cxkodu:ykhnptap-vm

bu şekilde bağlantı yaparsanız json örnek çıktı ve templateleri görürsünüz. developer bölümünden costum search images api oluşturmanız gerekiyor. googlenin önerdiği ve izin verdiği api bu şekilde çalışıyor.

veya api ile uğraşmak istemezseniz şu şekilde yapabilirsiniz,

//    Google Image Search Script v1 
//    02.02.2016 - Cappystarj0e @ r10.net 

img_bul("araba",10); 

function img_bul ($txt, $limit) { 
    $q = urlencode($txt); 
    $url = "https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tbm=isch&tbs=isz:m&q=".$q.""; 

$data = baglan($url); 
    preg_match_all('|<a href="/imgres\?imgurl=(.*?)\&amp\;imgrefurl=|is', $data, $m1); 

$i = 1; 
    $imajs = array(); 
    foreach ($m1[1] as $img) { 
        if ($i > $limit) break; 
        $imajs[] = $img; 
        $i++; 
    } 

if (count($imajs) > 0)  
        $imajlar = array_unique($imajs); 

print_r($imajlar); 
} 

function baglan ($url) { 
    $accepts = array( 
        'accept:text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,*/*;q=0.8', 
        'accept-language:tr-TR,tr;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4', 
        'cache-control:max-age=0', 
    ); 

$ch = curl_init(); 
    curl_setopt($ch , CURLOPT_HEADER , TRUE); 
    curl_setopt($ch , CURLOPT_URL , $url); 
    curl_setopt($ch , CURLOPT_RETURNTRANSFER , TRUE); 
    curl_setopt($ch , CURLOPT_SSL_VERIFYPEER , FALSE); 
    curl_setopt($ch , CURLOPT_HTTPHEADER , $accepts); 
    curl_setopt($ch , CURLOPT_USERAGENT , 'Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/35.0.1916.99 Safari/537.36'); 
    $data = curl_exec($ch); 
    curl_close($ch); 
    return $data; 
}