Dostum sorununu çok karışık yazmışsın anlaşılmıyor. Ben mantıkken neyi sorduğunu anladığımı düşündüğümden cevap yazıyorum.
Kimin kimden sunucu aldığı önemli değil olay şu;
- Yabancı tc no normal tc gibi kullanılıyor kaydın var. Eğer bir yerden hizmet alıyorsan veya üye oluyorsan o tc numarasını kullanacaksın. Arkadaşın eğer hizmet satıyorsa azerbaycanlı olması farketmez o müşteriye ad soyad, adres ve yabancı tc nosunu yazarak fatura kesebilir. Pasaportuna fatura kesebilmesi için muhasebecisine bi sorması lazım. Çünkü pasaporta kesildiğinde yurtdışına satış yapmış gibi sayılıyor o detayları bilmiyorum.
- Eğer arkadaşın azerbaycanlı ve başkasına fatura kesmek istiyorsa öncelikle şirket kurması, çalışma izni sahibi olması lazımki başkasına fatura kesebilsin. Yabancıların şirket kurmasını ise netten araştırabilir pek kolay birşey değil.
* Bunları nereden biliyorsun diyorsan 20 yıldır yabancı olarak Türkiye'de yaşıyorum ve ben de yabancı tc no sahibiyim. Tüm faturalarım, üyeliklerim bu tc no üzerine kayıtlıdır.
Fark ettikten hemen sonra konuyu düzenledim hocam

ilgin alakan için çok teşekkür ederim.
Evet arkadaşın sizin gibi yabancı tc no su mevcut. Dediklerinize göre yabancı tc ye noya fatura kesilebiliyor. Merak ettiğim buydu çok teşekkürler