Hakiki olduğuna dair sertifikaları konuya eklersen alırız
hocam merhaba ; sanırım siz
"hakiki ve doğal" kısmını
"organik" olarak anlamlandırdınız. Ancak bu iki kavram birbirinden farklıdır.
organik bal : tüm üretim aşamalarında organik ürünlerin kullanıldığı , çevresel olarak da canlılardan (insan) enaz 10 km uzaklıkta , tüm çevresel etkenlerin kirlenmemiş olduğu (izole bölge) alanlarda üretilen arı ürünüdür.
Tüm kriterlere uyularak yapılan üretim sonucu işletme ilk iki yıl gömlemlenir ve üçüncü yıl şartları taşıyor ise " organik üretim setifikası" alabilirler.
Bu şartlarda üretilen bal
" organik bal" olarak tanımlanır ve piyasa da 200-300 tl arasında alıcı bulur.
Benim balım ise ; organik değil ancak hakiki kestane balı ve doğal üretimdir. Bende hijyene son derece dikkat ederim. Antibiyotik kullanmam , tarım bakanlığından onaylı (bitkisel karışım) preparatlar kullanırım. Bal akımı sırasında kesinlikle şeker veya diğer besleme ürünlerinden asla kullanmam. Bal nektarının gelmedi , arıyı beslemek gereken durumlarda ise
balküpü şeker kullanarak şerbet yapıp arıya onu veririm.
Yani üretimin her aşamasının temiz , sağlıklı ve kaliteli ürün çıkmasına özen gösteririm. Tarım Bakanlığına Kayıtlı Arıcıyım. İşletme Numaram vardır. Kartepe tarım müdürlüğü veterinerleri tarafından periyodik olarak arılarımız muayene edilir.
Bunu organik yumurta ile köy yumurtası kavramı ile açıklaya biliriz. Organik yumurta 1,5-2 tldir ve tavuğun beslenmesinde ve üretim aşamalarının tümünde organik ürünler kullanılır.
Köy yumurtası ise ; şehire göre daha temiz ve doğal ortamlarda , doğal ürünler ile beslenen tavuktan elde edilir. Fiyatı 0,75-1 tl arasındadır.
Normal Yumurta ise ; tavuk çiftliklerinde , fabrikasyon yem ile hayvanın doğasına uygun olmayan şekilde yapılan üretimdir. Fiyatı 50 kuruştur.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:19:15 -->-> Daha önceki mesaj 12:09:11 --
her zaman beklerim. Aklınıza takılan olursa çekinmeden iletişim kurunuz lütfen..