cwlerde adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
masterthone hocam sitedenki otomatik sayfa yenileme olayını ana sayfa ve kategoriler ile sınırlandırırsan çok daha doğru olur Ziyaretçi sitende yazı okuyor veya sallıyorum video izliyor pat diye sayfa yenileniyor.

ya da benim gibi yorum yazıyor daha bitmeden sayfa yenileniyor ve yazılan da gidiyor. 2'dir aynı durumla karşı karşıya kaldım. Dışardan bir göz ile ana sayfa ve kategorideki otomatik yenileme bana göre yeterlidir. Single'da bu olaya gerek yok...

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:18:36 -->-> Daha önceki mesaj 00:14:04 --

yorumlar sayı olarak ve kelime olarak sıkıntısız hocam, benim sıkıntı yukarıda da dediğim gibi yorum süresi, düşünsenize siteye biri geliyor ve 3 dakika içinde yorum yapıp çıkıyor. Bu grupta yorumların + gezinti ile pekişmesi lazım ki alexa'da etkili olsun. Yani sözün özü sitede durma süresi çok olması lazım ki Google içinde alexa içinde etkili olsun. Bu şekilde olmadığı için konuya yazdım. Yoksa kelime sayısı ve yorum sayısı bunlar bana göre çok da önem verilecek şeyler değil, ziyaretçi gelir sitede 1 saat vakit geçirir. İsterse 1 yorum bıraksın önemli olan geçirdiği vakit ve aktif gezmesidir. Yoksa Alexa 'da bir yorum sayacı yok benim bildiğim Alexa'da sitede geçirilen süre var ve etkili bir kriter olarak. Arkadaşın sonradan gezinti yapacağı vs. durumları hakkında fikrim olmadığı için doğal olarak yazdım konuya...
Haklısınız hocam, yorumların alexa için bir önemi yok, gezinti, sitede kalma vs. etkili. Ben yorum olayını hem google siteyi kullanıcı dostu olarak görsün hemde sitelerimiz verimli, dolu gözüksün insanları yoruma teşvik etsin gibi nedenlerden dolayı ekledim zaten. Art arda atılması vs. dediğiniz gibi olumsuz etki yaratabilir, bu konu hakkında da arkadaşa gerekli bilgiyi verdim bundan sonra sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Böyle şeyleri yazın zaten konuya yeni giren arkadaşlar oluyor hatalar vs. olabilir bu şekilde düzeltebiliriz sonuçta.

ControL1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı İP'den 2 dakikada 3 yorum geldi? Böyle yorumları geçerli mi sayıyoruz? Ben bu yorumları kabul edipte yayınlamam.

Semih nicki ile yorum atan kimse.
Hocam son mesajlarda bu konu hakkında konuştuk zaten bakarsanız anlarsınzı durumu. Arkadaş muhtemelen sayfaları açıp yorumları yazıp bekletti sonrada birden gönder tuşlarına basıp gönderdi. Yapması gereken yorum sayısını kelime sayısına uyarak yaptığı için gezintiyi yapıldı olarak saydım fakat gerekli bilgilendirmeyi arkadaşa ilettim bir daha böyle bir şey olmaz.