EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nerede üretildiğinin önemi varmı?

Türkiyede üretilen orjinal ürünler markanın resmi ürünleridir, kalıpları vs her şeyi marka kendisi gönderiyor, şu kumaşı ve şu tekniği kullanacaksın diyorlar, yerli firmalar da üretiyor...

Bangadeşte üretilince orjinal, Türkiyede üretilince kopyamı oluyor?

Örneğin; Volkswagen Türkiye ye fabrika açsa, yada bir firmayla anlaşıp araçları Türkiyede üretse, ülkemde üretilen vw arabalar orjinal olmuyormu?
Var tabıkı yahu Hiç amerikadan gelen bi converse ile kıyasladınız mı Tr'den aldıklarınızı? Veya bır pantolonu? Kalite farkı cok bariz ortada. Ama tr'de orjınal dıye satılanların kalıtesıne alısmıs ınsanlar orjınal dıye alıyorlar. Ben de dahil. Bahsettıgınız ornek otomobil sektoru ve aynı durum değil malesef. tekstilde durum farklı. Puma mesela tr deki ürünlerin tasarımı bile rezillik. Ama onu bile farkedemıyor ınsanlar alıyor. Bir ornek daha vereyım. Parfum mesela. Tr'de uretılıyor cogu. Ama orjınal yurt dısından gelen esansları farklı. Kalıcılık tr'dekilerde okadar iyi değil. Bunu da nerden bılıyorum dersenız eniştem önemli bir markadada şube müdür, ablamda yine aynı şekilde baska fırmanın müdürü kozmetik sektorunde. Yanı kozmetık dedıysem yüksek kalite marka

Burda gercek bılgı sunuyorum bos bos yazmayın lutfen tepki olsun camurdan olsun nıyetınden vazgecın gercekler bunlar.