seodanisman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhaba,

1. Çözüm: Etiket ve Kategori çakışması yaşıyorsunuz. Etiketleri Long Tail Şeklinde kullandığınızda kategoriye olumlu şekilde etki edecektir.

Etiket Kullanımına Örnek: Bu Deneme Tutar, Böyle Deneme Görülmedi gibi... Ama sektörünüzle alakalı Long Tail araştırması yapmanızı öneririm.

2. Çözüm: Url yapısını site.com/kategori/konu şeklinde kullandığınız takdirde kategoriye güç verecektir.

3. Çözüm: Spam yapmadan kategorilerinizde kelime yoğunluğuna, resim alt etiketine ve title kısımlarına dikkat etmelisiniz.

4. Çözüm: Canonical URL kısımlarını iyice inceleyiniz. Yanlış yönlendirmelerden kaynaklı kategori SEO puanları etiketlere kayabilmektedir.

5. Çözüm: Kategorilerinize Header veya Sidebar bölümünden Link Çıkmanızı öneririm.

6. Çözüm: Tanıtım yazıları alırken tek kategoriye yüklenmeyiniz. Farklı kategorilerede tanıtım almanızı öneririm.

Not: Bu tip problemleri bende önceden çok yaşadım. Edindiğim deneyimlerin sonucunda yukarıdaki saydığım maddelerde çözümü buldum.

Ek Bilgi: Lütfen kategoride bulunan H1, H2, H3 Başlık etiketlerini kontrol ediniz.
1. çözüm hariç hepsi sitede doğru uygulanmış durumda.

long tail keyword ün bu konuda bu kadar önemli olacağını sanmıyorum ama onuda deneyelim bakalım.

cevap için teşekkürler.