Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam özgün içerik zaten kullanıcı odaklı hazırlanmış içerik oluyor genel olarak kullanıcı odaklı kavramını biraz açabilir misin ? Tam spam ile Adsense arasında nasıl bir bağlantı kurdun onu da biraz açar mısın ? Tam spam ile Adsense arasında ne gibi bir ilişki olabilir ki.
Her özgün içerik kullanıcı odaklı olmuyor maalesef. Adsense ile tam spam bağlantısı kurmadım aslında. Orda demek istediğim daha genel bir şeydi. Kullanıcı odaklı olması yerine sadece gelir elde etme amaçlı sitelerden bahsediyorum. İçerik doyurucu olabilir ama kullanıcıyı memnun etmiyorsa bu kullanıcı odaklı web sitesi değil, gelir amaçlı web sitesi kategorisinde oluyor. Haliyle spam cezası alabilir demek istedim. Bu söylediğim kullanıcı odaklı web sitesi konusunu google yıllardır söylemekte. Tam spam konusunda da matt cutts bazı tüyolar veriyor yukarıda yazdığım gibi. Her ikisini birleştirince google'ın kullanıcıyı memnun et, nasıl edersen et dediğini düşünüyorum. Kendimden örnek verdim içeriğim pek özgün değil ancak kullanıcıyı memnun ettiğini düşünüyorum. Ceza almadım 2 senedir. Tabiri caizse düne kadar böyle bir sorun yoktu ama bugün var. Biz de buna ayak uydurmak zorundayız. Yarın başka bir şey çıkar ona ayak uyduracağız. Bu hep böyle olmadı mı? Hatırlarsanız seneler önce bir spam furyası gerçekleşti inan ne kadar sitem varsa ceza aldı. Ne yaptık? Tek tek google'ın istediği biçimde düzenledik. Bugün de durum böyle. Her ne kadar o günkü gibi çok büyük bir güncelleme olmasa da google bizden yine bir şeyler istiyor.