emerald adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Joomla ve Drupalda CCK denilen içerik yapısını kendin inşa edebileceğin eklentilere sahip. Mesela sen bir film sitesi açmak istiyorsun ama Joomla'da doğal olarak bir film sitesinin sahip olması gereken IMDB puanı, Yıl, Oyuncular vs.vs. alanlar olmaz. CCK eklentileri ile kendin bu alanları tanımlayabilirsin. Yeni bir içerik eklerken bu bilgileri gireceğin bir form ekranı olur. Site ziyaretçileri bu alanlara göre arama/filtreleme yapabilir.

Kullanıcıların yaptıkları eylemlere göre puan toplamasını, topladıkları puanlara göre sitenin bazı kısımlarına erişmeyi sağlayabilirsin. Bir nevi kredi/kontor sahibi gibi birşey olur sen o kredi bitene kadar yapabileceklerini kontrol edebilirsin.

Yapılacak daha pekçok şey var ancak şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar.
teşekkür ederim. ben bu joomla ile wordpress ilk hortladıklarından beri indirip indirip kurarım. ama son 5-6 yıldır çok nadir bunlara bulaştım.

wordpress in sadeliği ve hızı beni etkiliyor. ama bazı yerlerde tıkanıp kalıyorum.
joomla nın zenginliği beni etkiliyor ama wordpress ile karşılaştırdığımda hızı yavaş ve karmaşık.

wordpress te daha çok free eklenti var. ve adamlar bana göre daha çok destek veriyor.

joomla 1.0 da kullandığım çoğu populer eklenti yeni sürümlerde hep oyaladı beni yapmadılar gecikdiler vs.

ikiz stiller yapıp birebir denemeye karar verdim ama wordpress bi yere kadar yeter joomla daha üstün gibi geliyor bana hep.

yine fikri olan arkadaşlar yazarsa seviniim.

maksat muhabbet olsun.