tRn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
21.Tercihim olan ve arkalara sakladğım Zonguldak Çaycuma MYO
Zonguldak Çaycuma'da oturan yada okuyan arkadaşlar Çaycuma hakkında bilgilerinizi bekliyorum.
Alıntı
Ben sadece okuycam, eğlenceyle falan işim olmaz diyorsanız (ki böyle antika kalmadı) temiz havası, gürültüsüz atmosferi ve doğal gıdalarıyla yeşil Çaycuma iyi bir yerdir.
Fakat eğlenmek, gezmek tozmak benim de hakkım diyorsanız hiç tavsiye etmem. Ben de 10 yıl önce Düzce'de okudum, Çaycuma'ya oranla 3-4 kat büyüktür ama öğrenci yine de pek beğenmezdi, yani öğrenci ortamını bildiğim için sizi anlıyorum.
Geleceğiniz yer böyle küçük bir kasaba.
Okul ilçe merkezine yaklaşık 6 km uzakta, Kayıkçılar köyü içinde. Bu da ekstradan servis ücreti demek. 15- 20 dakikada bir servis bulabilirsiniz.
Çaycuma'nın kendine özgü iyi yönleri olduğu gibi tuhaf özellikleri de vardır.
Çaycuma'ya gitmek için Bartın otobüslerine bineceksiniz. Türkiye'nin fiyat/km oranı en yüksek yeri burasıdır. Kazık yani. Üstelik Devrek, Çaycuma, Bartın hep aynı fiyat. Otobüs şirketleri onlarca yıldır kendi aralarında anlaşıyorlar ve fiyatları böyle yüksek tutuyorlar. Nasılsa yolcu bize mahkum!

Alaplı ise, Ereğli ilçesine 10 dakika uzaktadır. Belediye otobüsü gider. Ereğli çok güzel bir ilçedir, hatta kimi yönleri Zonguldak'tan da iyi. Plajları da vardır.

Tercih yaparken Zonguldak merkez Ereğli ve Alaplı'yı öneririm. Erdemir nedeniyle Ereğli anormal pahalı bir şehirdir. Pahalılık bakımından Karabük, Zonguldak, Çaycuma, Ereğli beldeleri oldukça belirgindir.

Düzce'de halk tutucudur. Bir kızla ele ele gezsen okula uyarı gelir. Ama ..nesi, .....cısı, vesairecisi cinsel sapkınları da çoktur. Akçakoca'ya denize yaklaşık 45 dakika, tek dolmuşla gidersiniz. Bir tarafında da dağlara gidince yaylaları var. Merkezde pis bir şehir havası olur, havası çok tuhaftır. Fakat ufkunuzu geniş tutup gezerseniz çok güzel yerler keşfedeceksiniz. Hafta sonu için mükemmel planlar yapabilirsiniz, deniz, yayla, Abant, Yedigöller.
Düzce'de sıkıntılı bir öğrencilik yaşayabilirsiniz ama, ayrıldıktan sonra mutlaka özlersiniz, hem de çok. Böyle bir etki bırakıyor.

Bolu, modern mekan arayanların yeridir. Şehir ortamı, sosyal imkanlar nispeten fazladır, özgürlük daha geniştir. Bolu'daki kampüs büyük, derli toplu ve düzgündür.
Aradan yıllar geçtiğine göre senin yorumlarını alalım.