joomla kendi özel scriptlerinizi yapabilecek bir sistem demişsin. buna biraz örnek verebilirmisin ? açıklama az geldi.
yani wordpress ile bi yere kadar kod yazmadan devam edebilirsin devamında kod bilgisi lazım. joomla seni biraz daha kod yazmadan idare eder diyorsun yani ?
aslında ben hem joomla hem wordpress takılmak istiyorum. öğrenmek için ama yinede burada bi fikir alışverişi yapmak istedim.
Joomla ve Drupalda CCK denilen içerik yapısını kendin inşa edebileceğin eklentilere sahip. Mesela sen bir film sitesi açmak istiyorsun ama Joomla'da doğal olarak bir film sitesinin sahip olması gereken IMDB puanı, Yıl, Oyuncular vs.vs. alanlar olmaz. CCK eklentileri ile kendin bu alanları tanımlayabilirsin. Yeni bir içerik eklerken bu bilgileri gireceğin bir form ekranı olur. Site ziyaretçileri bu alanlara göre arama/filtreleme yapabilir.
Kullanıcıların yaptıkları eylemlere göre puan toplamasını, topladıkları puanlara göre sitenin bazı kısımlarına erişmeyi sağlayabilirsin. Bir nevi kredi/kontor sahibi gibi birşey olur sen o kredi bitene kadar yapabileceklerini kontrol edebilirsin.
Yapılacak daha pekçok şey var ancak şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar.