http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx
burdan hangilerinde black listte olduğunuzu öğrenmeniz, ordan cıktıysanız hangi spam block sunucusunda problem varsa daha önce onların bulunduğu firmadan block listesinden cıkmak için başvurmanız gerekiyor
domainler için spf, ptr kayıtlarının düzgün olması gerekmektedir. bu kayıtlar yoksa bunları yapın, yada sunucu barındırdığınız yer için yaptırın. zamanla düzeleceğini umuyorum, bende bu konudan cok müzdariptim cünkü, hala nadiren skıntılı mailler geliyor ama büyük çoğunluğu çözülmüş durumda
Merhabalar, ilginiz için öncelikle teşekkürler.
Hocam; hiç altından kalkamadık sürekli olan sunucu'dan çıkan mailleri takip etmek ve müşterilerinin toplu maillerine sınır koymak v.b tüm işlemler bizi çok yordu.. Son çare bizde E-Mail Hosting aldık; tüm kontrolü firmaya bıraktık. Şimdi, spam mail çıkışları geçtim artık spam mail v.b almıyoruz ve SSL desteği de sağladılar.
Benim anladığım; şayet sunucu işinin komple ya biri yapacak iş yerinizde yada buna zaman ayıramıyorsanız bir firmaya komple teslim etmek gerekiyor. Biz 2. seçeneği uyguladık, şu anlık memnunuz.