MErhabalar. Okul çevremde bazı tepkiler nedeni ile aşşağıdaki yazıyı yazdım. Eklemek ve ya ne diyorsun kardeşim!!
demek istediğiniz yerler var ise paylaşırsanız sevinirim
YAZI

Spoil

Merhabalar.
21.02.16 Saat 23:18
Bugün aklıma çok takılmasa da çevremi rahatsız eden bir konu üzerine fikirlerimi sunacağım.

Yaklaşık bir ay önce yoğunlukla başlamış olduğum kitap ( roman ) okumama genelde okulda okumak üzere devam ediyorum. Evde bir türlü vakit bulamıyorum ( ders-tasarım-site ). Bu yüzden okulda; tenefüslerde ve boş derslerde yoğunlukla okuyorum.

Günde 80-100 sayfa bana yetiyor.
Yalnız bu okumam sınıfta değişik bir tepki yaratıyor.
Örnek vermek gerekir ise;
“Oğlum yeter okuyacaksın da ne yapıcan?”
“Aç Kur’an oku!”
“Seni Bu kurtarmaz.”
“Aferin oğlum.”
“Ne okuyorsun sen?”
“Artist.”
“Lan hocalara yalakalık yapmak için okuma şu kitabı.”
“Kaldır be dünyayı okudun.”

kitap-okumak

Daha nice yorumlar.

Öncelikle söylemem gerekirse; öğrenciyim girmem gereken önemli bir sınav olacak. Üniversite sınavı.
Bir çok öğrencinin korkulu rüyası

395

Sırf bu yüzden bile kitap okunur. Hızlı okumanızı geliştirip, soruları daha hızlı çözüp anlamanızı, sınavlarda zamanı iyi kullanmanızı ve sorulara son derece odaklanmanızı sağlar.

Sonra; Ülkemizdeki durum. Malum ülkemizin sallıyorum yarısından +++ fazlasının kitap alışkanlığı yoktur. Sırf bu yüzden bile çevrenizdeki insanlara göre bir adım önde olursunuz.

Daha Sonra; dinsel olarak bakalım konuya. Bir Müslüman’ın bir gavurdan ayıran en önemli özellik nedir?
Tabi ki namazını, orucunu, haccını… yapmasıdır değil mi?
Ama en önemli ayrıntı unutuluyor.

kitap-musluman

Gavur ibadet yapmıyor. Okuyor.
Müslüman ibadetini vaktinde yapıyor. Okumuyor.

Gavur okuyup meslek sahibi oluyor. ( Patronluğa kadar yükseliyor )
Müslüman okumayıp meslek sahibi oluyor. ( Kendi çapında )

Gavur mesleğinde müslümanları kötüleyecek işler yapıyor.
Müslüman kendi çapında çalışıp duruyor.

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Olaya dinsel yönden bakacak olursak böyle olur.

Şöyle de düşünebilirsiniz.
Yav bırak oğlum ben mesleğimde en yüksek seviyedeyim. Okumuyorum mutluyum, halimden memnunum. Hem okumayınca ne olur ki?

Okumayınca karşınız’daki kişiye 50-100 kelime ile kendinizi küçük düşürebilir, hoşgörünüzü alçaltır, insanlar ile yabancılaşır, empati kuramaz, hayalsiz, düşüncesiz, 100 kelimelik makaleyi okumaya aciz, afedersiniz salak olursunuz.

490-254

Ve en önemli sebebine geliyorum. Eğer yaşınız 35+ ise kitap okumak farz kılınmıştır. Ne okursanız okuyun. Ama okuyun.
Nedeni ise belli bir yaştan sonra beyninizdeki gerekli hücrelerin çoğalımı durar. Ve bu durumu yeni bilgiler ile tazeleyemez iseniz çeşitli hastalıklara sebebiyet bile verebilir.

En basidinden- Bulmaca çözünüz.

Tamam kardeşim okumaya başlayacağım ama ne okuyayım?

En şiddetli tavsiyem şudur. Sevdiğiniz türleri okuyun. Tür bulmakta zorlanıyor iseniz şöyle düşünebilirsiniz.
En sevdiğiniz filmi, en çok izlediğiniz diziyi göz önüne alın. Sallıyorum “ARKA SOKAKLAR”. Polisiye, cinayet seviyorsunuz. Alacağınız kitapta polisiye ve cinayet olsun.

2590677011
Yok din ile alakalı kitaplar okuyacağım derseniz çok güzel kitaplar mevcuttur. Hatta en şiddetli tavsiyem- Kur’an’ın mealini defalarca okuyup bitirin. Bunlar sizi okumaya teşvik edecektir.

Saat: “23:45″‘te bu cümlelerimi sonlandırken. Son bir ayet eklemek istiyorum. ” اِقْرَ ” ( OKU )

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” H.Ş