constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlan sitelerinde var hocam. 2 bin Euro dan daha ucuza satılanları var. Secereli olup olmadıklarını bilmiyorum tabii.

Katılmıyorum. İyi bir eğitim verilirse havlamazlar. Bir ara sanırım TRT'de köpek eğitimi ile ilgili program vardı. Youtube da bulabilirsiniz hatta. Havlayan köpeklerin nasıl susturulacağını öğretiyordu. Eğitmezseniz hangi köpeği alırsanız alın mutlaka havlar. Ama tabii apartman da besleyecekseniz ben tavsiye etmem. Köpek beslenecekse mutlaka bahçeli bir ev şart.
Köpek besliyorsanız bir köpeğin havlamasını önlemeniz imkansızdır. Havlama koruma amaçlı veya tedirgin olduklarında yaptıkları eylemdir . Siz evde yokken ve uyuyorken sizi korumaya alıyor. Ve kapının önünden biri geçince yada apartmana köpek girince uyarı amaçlı havlıyorlar. Eğer bu özelliğini cihazlarla elinden alırsanız. Saldırgan bir tavır içinde olurlar. Nasıl biz konuşuyorsak onlarında iletişim araçları havlamak. Benim köpeğim golden olmasına rağmen bazen durduk yere havlıyor. Kapıyı bir açıyorum , kapının önüne ilan bırakılmış. Eğer ben bu duruma eğitimle izin vermezsem hırsız vs geldiğinde havlamak yerine evi gezdirir