FoxTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar sorum şu; iki burun deliğinden de eşit miktarda mı nefes alıyorsunuz yoksa birisi diğerine göre daha mı fazla. Son olarak daha fazla nefes alabildiğiniz delik sürekli sabit mi yoksa gün içerisinde yer değiştiriyor mu?

Burnumda eğrilik söz konusu bir çok doktora muayene oldum bazıları ameliyat olman gerekiyor derken bazıları da burnumdan aldığım nefesin yeterli olduğunu söylüyor. Tek burun deliğinden gayet güzel nefes alabiliyorum ama diğerinden az miktarda alıyorum. Gün içerisinde yer değiştiriyor; mesela şu an sağ taraftan çok güzel nefes alıyorum ama sol taraftan az, birazdan sol taraf iyiyken sağ taraf azalıyor Burundaki konka dokuları gün içerisinde sürekli yer değiştiriyormuş. Sizde durumlar nasıl? Cevaplarınız benim için çok önemli ameliyat konusunda kararsızım düzelmezse boşuna çile çekmiş olacağım.
2 hafta önce ameliyat olmuş ve aynı sorunu yaşayan biri olarak soruna çok güvenilir bir cevap vereceğim

Öncelikle bendeki sorunları sıralayım, burunda ciddi bir eğrilik, iç ve dışta olmak üzere. Et büyümesi. Ameliyat ile ikisindende kurtuldum.

Burun doğal yapısı gereği gün içerisinde bir tarafı tıkayıp diğer tarafı açık tutar. Bu rutin çalışmasıdır. Sorun olan kısım ise bunun senin farketmen. Bunu farketmemen gerekiyor. Burunun eğri olması sana bunu hissettiriyor. Önerim bir an önce ameliyat ol. Şuan rahatsız olmaya başlamışsın bunları farketmişsen. Bende aynı şekilde hissediyordum. Sabahları uyanamıyordum. Uyandığımda başımda uyuşma, keyifsizlik yaşıyordum. Şuan burnum şiş olmasına rağmen eskisine göre iyi nefes alıyorum ve erken ve mutlu uyanıyorum

Ayrıca düzgün nefes alamamanın yarattığı tek sorun sabahları uyanamamak değil. Tüm vücud dengeni bozabiliyor, kalbine ve beynine zarar verebiliyor. Erkenden ol kurtar.