Merhaba arkadaşlar, forumdan bir arkadaşın önerisi üzerine SuperOnline'ye geçmek için başvuruda bulundum.
Altyapım 53 Mbps VDSL destekli. Şuan TTNet kullanıyorum memnunum ancak SuperOnline daha ucuz geldi. Başvuralım dedik ve olaylar zinciri başladı.
İlk işlemi ayın 1 Şubatta başlattım. Direk 50Mbps yerine önce 24 mbps bağlatıp daha sonra yükseltmek istedim. (Sözleşme hangi paketle başlarsa alt pakete geçilmiyor üst pakete geçilebiliyor.)
Telefondan başvurum sonucu işleme aldılar derken numara taşıma ve hat taşıma +200TL cayma bedelli anlaştık.
Daha sonra 10 gün hiç haber gelmedi en son aradım altyapınız kontrol ediliyor onay verilince başvurunuz tamamlanacak denildi. Bir süre daha böyle devam etti ardından bir mesaj geldi. "Başvurunuz Superonline'den kaynaklanmayan nedenlerden dolayı iptal edilmiştir."
Aradım sordum paket tanımlanmadığı için iptal olmuş teknik bir aksaklık denildi tamam dedim ardından 2 gün geçti tekrar başvuru mesajı geldi ama ben tekrar başvuru yapmamıştım. Sonra tekrar mesaj geldi 50 Mbps başvurunuz alınmıştır diye ama ben 24 mbps başvurmuştum aradım tekrar söyledim kayıt açıldı döneriz denildi dönülmedi.
Aradan yine 1 gün geçti artık superonline bayi diye adresini verdiği Bir Turk Telekom Bayisinin üst katına konulmuş sadece 1 bilgisayar ve Superonline adı geçmeyen bir ofise gittim.
Bayi sisteminden kontrol ediyoruz bilgilerde yazan : 24 Mbps + ALO (Cayma bedelsiz)
Gelen SMS : 50Mbps (Cayma bedelli)
Gelen Mail : 16 Mbps ADLS k.adı bilgileriniz.
İptal olduktan sonra başvuruda yapmadım tekrar kayıt açılmış vs. en az 5 kere aradım müşteri hizmetlerini hep kayıt açtılar net bilgi veremediler en son bi adam çıktı dediği şuan buradaki bilgilerde farklı benimde net bilgim yok. Ben kayıt açayım size NET bir bilgi dönüşü yapsınlar dedi tamam dedim yine ses yok.
Artık olmayak bu aradım tekrar sistemden beni silin sürekli yanlış bilgiler almaktayım dedim ve sildiler. Ardından neden tekrar sipariş oluştuğunu sordum öncekinin iptal nedenini söyledi.
TTNET'ten numara taşıması yapılmıyormuş. Başvurunuzu alan arkadaş dikkat etmemiş. Numaranızı Türk Telekoma taşımanız halinde SuperOnline'ye taşıyabilirsiniz denildi.
Yahu arkadaşım ben 1 aydır bunun için mi bekliyorum ? Bayi bilgisiz adama 50Mbps bağlantı vermişler diyorumyok o AKK diyo ve ısrar ediyo en son açtım paketleri gösterdim he tamam dedi. Daha sonra yaptığı sözleşmeyi teslim aldım ADLS sözleşmesi yapmış bana.
Açıkcası daha hizmet almadan muhattap bulamadığım bir firma oldu. TurkTelekom Prime müşteriyim kaç aydır aramıyorum aradığımda ise direk müşteri hizmeti çıkıyor ve işlemlerimi hemen yapıyor. Daha öncesinde teknik sorun olmuştu ekip yönlendirdiler 15 Dakikada gelmişti şuan en azından TTNet'te muhattap bulabiliyorum. Şuan değiştirmekten vazgeçtim.
Belki bu sorunun kaynağı altyapının Turkcell'e ait olmamasıda olabilir. Telekomdan onay bekledikleri içinde sürem kayboldu arada.
Yaklaşık 1 aylık geçiş serüvenim bu şekilde oldu. Merak ettim acaba benden başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar oldu mu ?