Güvenlik uyarısı
Uygulamanızda, güvenli olmayan bir WebViewClient.onReceivedSslError işleyici kullanılıyor. Bu kullanım, özellikle SSL sertifikasına ilişkin tüm doğrulama hatalarını yok sayıyor ve bu da uygulamayı "araya giren kişi" saldırılarına açık hale getiriyor. Bir saldırgan, bundan etkilenen WebView içeriğini değiştirebilir, iletilen verileri (giriş kimlik bilgileri gibi) okuyabilir ve JavaScript kullanarak uygulama içinde kod çalıştırabilir.

SSL sertifika doğrulamasını gerektiği gibi işlemek için kodunuzda değişiklik yaparak, sunucunun yayınladığı sertifikanın, beklentinizi karşılayan bir sertifika olduğu her durumda SslErrorHandler.proceed() yöntemini, aksi takdirde SslErrorHandler.cancel() yöntemini çağırın. Bundan etkilenen uygulamaların ve sınıfların yer aldığı bir e-posta uyarısı geliştirici hesabı adresinize gönderilmiştir.

Lütfen bu güvenlik açığını mümkün olan en kısa zamanda giderin ve yeni sürüme geçirilen APK'nın sürüm numarasını artırın. SSL hata işleyicisi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için lütfen Geliştirici Yardım Merkezi'ndeki dokümanlarımıza bakın. Diğer teknik soruları "android-security" ve "SslErrorHandler" etiketlerini kullanarak https://www.stackoverflow.com/questions sayfasında yayınlayabilirsiniz. Bundan sorumlu bir 3. taraf kitaplığı kullanıyorsanız lütfen bu durumu 3. tarafa bildirin ve sorunu çözmek için kendileriyle birlikte çalışın.

Yeni sürüme geçişi doğru bir şekilde yaptığınızı onaylamak için, güncellenen sürümü Geliştirici Konsolu'na yükleyin ve beş saat sonra tekrar kontrol edin. Uygulama doğru şekilde yeni sürüme geçirilmediyse bir uyarı görüntüleriz.
Söz konusu sorunların WebView SSL kullanan her uygulamayı etkileyip etkilemediği kesin olmasa da, tüm güvenlik yamalarının uygulanmasının yapılacak en iyi şey olduğunu lütfen unutmayın. Kullanıcıları, güvenliklerinin ihlal edilmesi riskine maruz bırakan güvenlik açıklarına sahip uygulamaların İçerik Politikası'nı ve Geliştirici Dağıtım Sözleşmesi'nin 4.4 numaralı bölümünü ihlal eden tehlikeli ürünler olarak değerlendirilebileceğine lütfen dikkat edin.

Yayınlanan tüm uygulamaların Geliştirici Dağıtım Sözleşmesi'ne ve İçerik Politikası'na uyduklarından lütfen emin olun. Sorularınız veya endişeleriniz olursa lütfen Google Play Geliştirici Yardım Merkezi aracılığıyla destek ekibimize başvurun.

APK'nın 7 sürümünü etkiler.

Bu uyarı önemsemesek ne olur ? bilgilendirirmisiniz?