Herkese merhaba.

Ben bir yazılım geliştirme uzmanıyım ve server gibi konularda da ileri teknik bilgisi sahibi değilimdir. Belirli şeyleri ve gerekli olanları bilmekteyim. Size soracağım soruyu olabildiğince net açıklamaya çalışacağım.

Öncelikle bulunduğumuz kurumsal olduğundan, sabit bir IP üzerindedir ve bir yazılım firmasıyız.
Şirket içerisinde de üç adet sunucu vardır.

Kendi kurumsal websitemizde bu sunuculardan birinin içerisinde olmakla beraber, ben ekstradan bir sanal makine oluşturup; içerisine server 2012 ve IIS kurdum. Ağ üzerinden, ilgili IIS'in default sayfasını görebilmekteyim. Yani localde web sayfam istediğim gibi çalışmaktadır. Ek bilgi olarak şirketimizde de Fortigate güvenlik duvarı vardır.

Benim asıl sormak istediğim şey ise şudur (senaryo şeklinde anlatacağım):
elimde bir domain var (x.com diye tabir edeceğim). Bu x.com 'u aldığım isimtescil.net sitesinde gelişmiş dns ayarlarında ilgili bizim şirketin IP tanımlamasını yapmayı düşünüyorum.

Bu noktada sorum şu, "x.com" adresine tıkladığımda ilgili IIS'e yönlendirmesini veya çalışmasını nasıl yapabilirim. IIS'te default web page adresini www.x.com diye ayarladığımda ve hosts dosyasını değiştirdiğimde (local IP adresini yazdığımda) çalışır vaziyettedir. Dış IP ile girdiğimde buraya gerekli yönlendirmeyi nasıl yapabilirim ya da ne yapmalıyım. Hem öğretici hem de profesyonel görüşlerinizi merak ediyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese iyi hafta sonlar.