Merhaba,
Fransa lokasyon sunucum mevcut ama fazla geldiği için küçülme yoluna gittim zaten durumlar bu aralar biraz sıkıntılı. Bu nedenle bana 1 adet web sitelerimi barındırmak için linux, 1 adet windows up down sunucu lazım.
Linuxta olması gereken özellikler;
6-8 GB Ram.
2-4 CPU
Kesinlikle SSD. (Ortalama 80-120 GB)
Lokasyon çok önemli değil yeterki hat hızlı ve ping değeri iyi olsun, hat sıkıntısı istemiyorum.
1 kullanılabilir IP.
Bu sunucuyu sağlayacak olan arkadaşın sunucuya gerekli kurulum ve optimizasyonları yapması gerek. Bütçeden kısma nedeniyle nginx kurulacak sunucuya. Bende litespeed isterim ama tuzlu. Sitelerden bir kazancım yok zaten uğraşmayı seviyorum sadece. Bir nevi hobi.
--------------
Windows Sunucu;
4 GB Ram
Windows Server 2008 yada 2012 (2012 olması daha iyi olur ama 2008 de olabilir)
HDD miktarı ne kadar çok olursa benim için o kadar iyi. (Windows için SSD Disk Gerekmiyor)
2 CPU yeterli.
1 IP
Bedavaya istemiyorum tabiki sektöre yabancı birisi değilim beni tanıyan arkadaşlar bilir ama kaliteyi ucuza arayanlardanım. En uygun fiyat teklifi verecek olan arkadaşlarla çalışmak istiyorum. Daimi iş yapan kişilerle çalışmak daha sağlıklıdır zira birçok hosting firmalarından çok çektim ve mağdur oldum.
Her canım sıkıldığında rahatsız etmem, anca bir sıkıntı bir sorun olursa kendim çözerim, kendimin çözemeyeceği durumlarda sizinle iletişime geçerim. Skype desteği olan ve müşterisine lafta değil, gerçekte ilgisi olan arkadaşlarla çalışacağım. Beni tanıyan hostçu arkadaşlarla çalışmak daha keyifli olur zira beni tanıyorlar.
Saygılar.