Merhabalar,

Google'ın makaleleri sevme / sevmeme gibi bir kıstasının olduğunu düşünmüyorum. Hele ki şu son gelen güncelleme ile arama sonuçları iyice "fayda" odaklı olmaya başladı. Aşağıda da bu konuyu detaylı şekilde ele aldım.

"2. Az Ama Öz Olun

Bir iki tane forum sitesinde rastladım; ülkemizin insanlarının 1000 kelimeden fazla sayıda kelimeden oluşan yazıları okumayı sevmediğini ve ziyaretçilerin, bu gibi makaleleri hemen hemen hiç okumadan siteden ayrıldıklarını düşünen bir iki tane arkadaşımın tespitiydi bu. Öte yandan aynı arkadaşlar, uzun yazıların, Google tarafından sevildiğine dair bir hipotez ortaya atıyorlardı. Bu iki durum karşısında benim cevabım; iki düşünce de yanlış.

Hayır arkadaşım, sen eğer sırf uzun olsun diye (2000’den fazla kelime) sürekli aynı şeyleri tekrar eder durursan, kusura bakma ama kimse senin makaleni okumak istemez. Kimse aradığını, samanlıkta iğne arar gibi aramak zorunda değil. Ziyaretçinin almak istediğini az ama öz şekilde ver. Lafı uzatma. Yani yazıların şöyle olmasın;

Blog yazarlığı çağımızın mesleğidir. Son on yılda oldukça büyük önem kazanan blog yazarlığı, binlerce insan tarafından yeni meslek olarak görülmektedir.
Bunu yapmanın ne gereği var? Önümüzde bir hedef kelime sayısı ya da Google’ın bizi sevmesi için ölçüt olarak koyduğu bir alt sınır bulunmuyor ki!

Not: Eğer yazmış olduğunuz uzun makaleleri çeşitli resim, video ve karikatür gibi öğelerle zenginleştirdiğiniz zaman, bal gibi de okunursunuz!"

Yazımın tamamı şu adrestedir: http://www.onurdikel.com/5-adimda-da...ari-yazin.html