bugüne kadar php+mysql ile temel seviyede uğraşmış biriyim.
aklıma takılan bazı sorular var.
php bir web sitesi, yazılım yaptık hostingi kendisinde olan birine sattık. şifreledik lisansladık vs. bunu bi şekilde kırabilir mi? kırabilir sanırsam. piyasada bir sürü php script dolu?
php öğrenmeye çalışıyorum. sürüm farklılıkları çok 7 çıktı sanırsam. kendi sunucum da var sürekli güncelleniyor birşeyler bu da öğrenirken bile sürüm atlıyor olabilir yani

kafa karıştırıyor özellikler bi sürümde var bir sürümde yok. site yaptınız müşteriye verdiniz bir kaç yıl sonra sitede hatalar oluşabilir sunucu php versiyonu yükseldiğinde.
gelelim .net soruma. bir web sitesi satın almıştım .net ile yazılmış hostingi de bendeydi sağlık bakanlığında yazılımcı olarak çalışan bir tanıdığımla sitede bazı yerlerde ufak değişiklikler yapmak istedik. ama site şifreliydi malesef kıramadık değişikliği yapamadık. decompile deniyor sanırsam.
bilmiyorum belki de biz beceremedik ama .net in bu kısmı beni etkiledi. o kişi konusunda uzmandı mvc falan kullanıyordu. sağlık bakanlığında yazılımcıydı.
.net sürümleri daha stabil ve yavaş ilerliyor sanırsam? bu da daha kararlı olduğu anlamına mı gelir?
güvenlik konusuda .net önde gibi geliyor bana?
iş ilanlarında da .net c# daha ön planda.
düşünceleriniz nelerdir? bulunduğum yerde yazılımla ilgilenen kimse yok bu soruların cevaplarını kimseden alamadım
uzun oldu. okuyup cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.