Sizle tartışmak kavga etmek niyetinde değilim ama...
"Adamın dedesi ölmüş, sağlığında kıymetini hürmetini bilmemiş şimdide mal mülk davasına düşmüş." Hey gidi yalan dünya... : (
Dışarıdan herkes bunu söyler. İşin içinde dönen şeyleri bilmediğiniz için.Bir başkası olsa bende aynısını belki söylerdim. Zaten dedem ölmüş, Arkasından konuşmak gibi olmasın diye burda yazamıyorum.Zaten yazsam saatler sürer.
Benim Anne tarafından dedemde , Baba tarafından dedemde hayırsız

Baba tarafından dedem babamı 14 yaşında evden atmış.2.bir eş almış.1.Çocuğundan olan çocuklarını silmiş.Hiçbiri ugramaz bile babasına.Babamda baba diyor ama babası oldugu için babalık yaptığı için değil.Özel günlerdede gider elini öper.85 Yaşında adam zaten.
Anne tarafından dedem ise bu malını dağıtan

Kumar,Kadın,Sigara + Hiçbirşeye para ödemez.( Yemek,Faturalar vs vs ) Annanemde cahillik işte çocuklarım var diye bunca sene katlanmış.
Bu mal tapuda onun gerçekte onun değil.Yardım ile aldı.Kendi bişey yapmadı.65 Yaşında karısını bıçakla öldürmeye kalktı.Annem ve teyzem annesini koruduğu için onlara mesafe aldı.Kinlendi. Hatasını kabul etmedi.Evde bizi rahat bırakmadı.Çocuk gibi cama taş atıp kırma,Kapıya dayanma vs hareketlerine girdi.Babam Gemi Kaptanı oldugundan zaten evde olmuyor.Ona söylediği şeyleri burda yazmaya terbiyem müsade etmiyor.
Babam onu babası yerine koyup 20 sene baktı ( Dedem cebinden 1 kuruş para harcamadı ) Akciğer kanseriydi. Hastalandı peşinde koştu. Babamın yaptığını ben olsam yapmazdım kimse yapmazdı.Sanırım dedeme bu rahatlık fazla geldi.Dedeme kendi kardeşleri bile hak vermiyor.Neyse olsan oldu ölen öldü.