Benim önerim bu sistem.
Tabi bütçenizi 100 tl aşıyor.Ekran kartı eklemedim çünkü işlemci grafik birimi size rahatlıkla yeticektir.Zaten artık günümüzde onboard olayı bambaşka bir boyut kazandı, işlemcilerin içine yerleştiren Gpu çekirdekleri HD Kalitede video çalıştırabiliyor, hatta yüksek çözünürlükte orta ayarlarda rahatlıkla oyunları dahi oynatabiliyorlar.
Hatta buyrun işlemci grafik biriminizin grafik performansını kendiniz görün.
https://www.youtube.com/watch?v=IXVXocoEmfU
Bana kalırsa oyunlarda fps delisi değilseniz bu sistem size bir ömür gider.
Sistemin diğer özelliklerini inceliyek olursak işlemci 4 çekirdek İ5 6400 sabit olarak 2.7 Ghz hızında çalışıyor, yük bindiğinde ise Turbo teknolojisi sayesinde 3.3 Ghz çıkarak size ekstra performans veriyor.Bana göre bu turbo olayı gayet güzel, işlemci ile işiniz olmadığınızda 2.7 ghz hızında çalışarak hem size enerji tasarrufu sağlıyor hemde yüksek frekansta çalışıp ısınmadığında dolayı daha rahat işlem yapıyor.

Ram olarak DDR4 Kingston seçtim, çünkü artık DDR3 Teknolojiside yavaş yavaş geride kalmaya başlıyor.Siz video render işleriyle uğraştığınıza göre en son sistem kulllanarak, yüksek performans almanız gerekir.Ayrıca rami 2X4 gb modül yerine tek 8 GB modül seçtim.Bunun nedeni anakartınızda 2 ram yuvası olması.8 GB modeli tek ram yuvasına takarsınız, ilerde bellek ihtiyacınız oldumu diğer boş slota 4 yada 8 gb ram rahatlıkla ekliyebilirsiniz.

Anakart MSİ sisteminin giriş seviye anakartı.Size rahatlıkla yeteceğinden eminim.Çift kanal ram modülüne sahip 32 gb kadar destekliyor.4 adet ekstra sata 3 portu mevcut, rahatlıkla ekstra ssd ve hdd ekliyerek bilgisayar performansınızı arttırabilirsiniz.Ayrıca USB 3.0 ile yüksek hızda dosya verim aktarımı gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak Depolama hakkımı ben 240 GB SSD olarak kullandım.Artık günümüzde HDD Devri bana göre bitti, özellikle insanlar artık SSD performansını gördükten sonra.Tam olarak SSD nedir diye sorucak olursanız buyrun aşağıdaki videodan görebilirsiniz.10 saniyede hazır olan, tıkladığınız programları aynı saniyede açan bir bilgisayara sahip olucaksınız bu SSD teknolojisi ile
Aşağıdaki videoyu mutlaka izleyin..

https://www.youtube.com/watch?v=ahc4AR-haSA
Ayrıca kasa olarak Xigmatek markasını seçtim, dış ve iç çerçeve olarak oldukça sağlam, ayrıca içindeki 600W güç kaynağı sayesinde ekstra psu parası vermekten kurtulucaksınız.Kasanın ayrıca ön slotlarında USB 3.0 yuvaları bulunmaktadır.Harici HDD kullanıyorsanız performans farkını bariz şekilde farkedersiniz. 
Çok teşekkür ederim ayrıntılı yazmışsınız hocam, ama harddisk hızlı ama az kalmaz mı bunda?