Konu
Kredi Notum Yükselmiş ?
16-02-2016, 16:12:23
Martin
Merhaba arkadaşlar.
Olayı kısa bir özet geçeyim.1 sene önce findeks kredi notumu sorgulamıştım 376 gibi kötü bir puan çıkmıştı.Çünkü 20 yaşımda aldığım HSBC öğrenci kredi kartımdan dolayı bankaya ödemelerimi geciktirmiş, 800 TL borçlanmıştım.Tabi bunu kapattım ama idari takibe alındıktan sonra.
Neyse velhasıl kelam 1 sene önce askere gittim ve geleli 1 ay bile olmadı.
Şu kredi notumu sorguluyayım dedim ve çok şaşırdım, puanım neredeyse 700`lük bir artışa girmiş ve 1.019 seviyesine gelmiş.
Açıkcası 1 sene içerisinde ne yaptımda 700 puanlık bir artış yaşadım merak ettim. Millet deli gibi kredi puanını arttırma peşinde araştırdığıma göre
Sanırım şu sebeple arttı herkese faydası olması açısından söylüyorum.
Askere gittim hesap kartımda 1.500 TL vardı.3-4 ay kaldı kartta çekmedim hiç ve sürekli kartımdan harcama yaptım askerde. Bu arada devlet bana ziraat bankası maaş kartı verdi, içine her ay ufakta olsa bir miktar yattı.
Askerliğini yapanlar iyi bilirki askerde nakit geçmez, herşey kartla halledilir.
Tabi benim her ay hem finansbank enpara hesabıma hemde ziraat hesabıma ailemden ve devletten sürekli olarak belli meblalar geldi, bende bunu çekmeyip sürekli karttan harcama yapınca dolayısıyla puanımın yükseldiğini tahmin ediyorum..
Açıkcası bu durum beni ziyadesiyle memnun etti.Şimdi vadeli bir hesap açacağım finansbank enparadan ve içine bir miktar para koyacağım dursun..
Puanımı 1.500 yapıncada uygun bir bankadan kredi çekeceğim.
Aslında bu puanımla herhangi bir bankadan kredi kartı alabilirmiyim diyede düşünüyorum şu an ? Daha kısa sürede bir artış sağlıyabilirim sanki