Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yüzünüz nasıl şimdi ygs den sonra bende başlıyacağım da
Benim baya sıkıntılıydı. Sivilceden ziyade iltihaplı yağ bezesi gibiydi. Şu an bişey kalmadı bir sıkıntım da yok.

Ayrıca ilaç hakkında ciddi araştırmalarım bir kaç uzman doktorla görüşmelerim sonucu edindiğim bilgilerle ilacı kullanmayı düşünen arkadaşlara fikir vereyim.
- İlaç cildin altındakilerle uğraştığından genel olarak kalıcı etkiler bırakır. Karaciğeri çok fazla yorar ben ne kadar dikkat etsemde kolesterolüm hep yüksekti. Onun için yaşı çok genç olan arkadaşlara önermiyorum.
- Ergenlik çağı sivilcesi ise geçici olduğu için kullanmayın.
- Bir kaç gelip geçen sivilce içinse kullanmayın. Zaten doktorlar çok fazla sivilcesi olan hatta kollarına sırtına vucudunda çıkanlara veriyor genelde ilacı.
- Aynı etken maddesine sahip kremler var bunları denedikten sonra çözüm olmuyorsa son çare olarak bu ilacı kullanın.

- Kullanım kişinin kilosuna bağlı. Kilo başı belli mg aldığınız için illa 6 ay sonra bırakacaksınız diye bişey yok. Kilonuz fazlaysa 9 ay da sürebilir tedavi süresi.

- Kullanılan sürede cildiniz çok aşırı hassaslaşacak. Sanki şeffaflaşacak. Ben çok bilirim elimi masanın kenarına hafifçe sürttüğüm için kanadığını.

- Cildiniz çok hassaslaşacağı için ilacı kullanmaya karar verirseniz sonbaharda başlamanızı öneririm. Roaccutane kullanıp yaz sıcağında perişan olursunuz daha kötü sonuçlara yol açar. Sürekli 50 faktör kremlere bulamanız gerekir kendinizi. Yazın yolda yürürken yüzünüze o kadar çok krem sürmek zorunda kalırsınız ki parıltısı insanların gözünü alır

- 1 haftadan sonra dudak nemlendirici lipstickler paradan daha fazla lazım olacak. Yanınızda bulundurmazsanız gülerken dudağınızda açılma kanama olması çoook büyük ihtimal.

- Bende pek olmadı olduysada farketmedim ama biraz sinir , depresyon gibi etkileri olduğu söyleniyor.

- Her ay ilacı almak için kan vereceksiniz.

- 4 çeşidi var ilacın. Roaccutane , Zoretanin , Aknetrent , bir tane daha vardı adını hatırlayamadım.
Aknetrent i devlet karşılar , zoretanin ve roaccutane parayla almak zorundasınız. Hepsinin etken maddesi , içeriği aynı ve aynı etkiyi gösteriyor. Doktor roaccutane yazsa bile gidip eczanede aynı reçete ile aknetrent alabilirsiniz. Ben arasında şu fark var diyen doktor yada eczacı görmedim. 6 ay kullanacağınızı varsaysak aylık 50 liradan 300 lira gibi bir rakam yapar. Sadece ilaç için ödenen ücret.

- Beslenmeye dikkat etmek gerekecek. Karaciğere yük olan yemeklerden uzak durmak lazım. Başta et olmak üzere havuç v.s liste çok uzun.

Şimdilik akılma gelenler bunlar . Yine gelirse yazıyı güncellerim