Yüzüklerin Efendisi ile başlayıp çakılmanız çok normal. Ağır bir kitaptır, betimlemeleri okurken sıkılmamanız anormal olur.

Bu zamana kadar hiç kitap okumadıysanız yapılabilecekler çok az. Çünkü ilk olarak ne tarz da kitaplar sevebileceğinizi bilemiyoruz, siz bir takım türler belirtmişsiniz ama o türde kaç kitap bitirdiniz? İkinci olarak da sayfada ki karınca gibi yazılar sizi sıkacaktır. Heleki bir sayfaya 4 dakika falan harcıyorsanız yandınız .

Eğer okumak istiyorsanız biraz başlangıçtan başlamalısınız bence. Kraliçeyi Kurtarmak adında bir kitap vardır. Çocuk kitabı. Burada ön yargı oluşturduysanız atın. Bu kitap sürükleyici ve zevklidir. Fiyatıda çok bir şey değildir zaten. Bunu okumaya çalışın, beğenir zorlanmazsanız adım adım ilerleyebileceğiniz kitapları verebilirim.

Ayrıca okumayı sadece kitap olarak görmeyin. Dergi okuyun, blog okuyun, gazete okuyun. Gelişmemesi imkansız.