Bende aynı şeyleri diyorum zaten. Ortalık süper güç kaynıyor. Yedirirler mi okadar petrolü Türkiyeye.
Bu obüs olayına girmek istemiyorum obüsün tekerleği falan yerli malı olabilir ama temel ham maddelerinin tamamı türk malı değil. Nasıl ki bi zamanlar yapılan arabalar yerli değilse o obüsler falanda yerli değil.
Ben atı alan üsküdarı geçti. At doğurdu tayı oldu diyorum. Siz hala bağımsızlık mücadelesi falan diye yazmışınız. Hayır bunları yazınca niye üstünüze alınıp sanki küfür etmişim gibi tepki gösteriyorsunuz orasını anlamıyorum. Manda himayeleri 1000 öncesi gibi değil.Öyle buralar benim topraklar falan yok artık. Artık ülkeleri ekonomileri ile yönetiyorlar. Millette şöyle bağımsız devletiz böyle bağımsız devletiz diye dolanıyor.Çünkü millete lafta bağımsızlık getiriyorlar

Dünyada fiilen 3-4 devlet var onlarda zaten bm de daimi üye vs. gibi sıfatlarla söz sahibi oluyorlar. Türkiyeyi arada bir davet ediyorlar gel hele yeğenim bi çay iç diye.
fiilen ; natoya üye olan ülkeler amerikanın mandası. Geriye kalan ülkelerde kendi aralarında takılıyorlar.
özetle dünyanın babaları izin vermediği sürece çocukları kavga ettirmezler
Nükleer güç yok.
Elimizde adam gibi tonajı yüksek atomik bombalar yok.
Kıtalar arası balistik füzelerimiz yok.
Askeri uzay programımız yok.
Uluslar arası sahada bir tane dostumuz yok. Pardon Katar var.
Ekonomik yönden orta-üst, orta ve alt kesimde borçsuz bir Allah'ın kulu yok.
Doğru dürüst profesyonel ordumuz yok.
Milli diye kakalanan çoğu aracın yazılımsal kısmını başka ülkelerden alıyoruz yani beden bizim beyin başkasının.
Kaliteli tarım tekniklerimiz ve araçlarımız hep devşirme gittiğimiz için yok.
Ülkede yaklaşık 7 milyon insan terör sempatizyanı.
Ülkede yaklaşık 3 milyon küsür işsiz var.
Siyasi irade kutuplaşmış ve tekelleşmeye doğru gidiyor.
Kaliteli, kendini yetiştirmiş, yetkin asker ve diğer silahlı kuvvetler mensubu personel sayımız çok az.
Rüşvet, torpil gibi işler her kurumda ve mecrada dönüyor hatta resmileşme yolunda.
Allah aşkına hangi medeniyete Yüce Allah, sadece dua ile bir şeyler vermiş. Bazılarımız için güllük gülistanlık olabilir ama önümüz çok ama çok karanlık. Şimdilik huzur çizgisindeyiz fakat en ufak bir savaşta maalesef çekiçle ceviz kırar gibi kırarlar bizi. ABD'den alınmış füzeler bitince elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi adamlara ağladık yenilerini satın bize diye.
Eyvallah hepimizin düşüncesi istekleri bu güzel topraklar için aynı fakat hayal dünyasından çıkıp bir şeyler yapmak lazım. Yoksa klavyede tuş çok.
Hepimiz aynı şeyleri söylüyor ama YAPABİLECEĞİMİZ BİREY OLARAK SINIRLI OLDUĞU İÇİN tek yapmamız gereken BİRLİK OLMAK...DUA ETMEK ve BEKLEMEK