şikayet edecek bir durum yok arkadaşlar. gittiğiniz kurstaki sürdüğünüz araçlar su yakmıyor. ben zamanında direksiyon dersi almadan sınava girenler biliyorum. adam zaten 3 kuruş kurs ücreti ödüyordu şimdi 10 + saatlik bir direksiyon dersi var ki bu sürüşte rahatlıkla zaten şehir içi ve acemi sürücü bir depoya yakın yakıt tüketir. direksiyon hocasının maaşını koyarsanız üstüne zaten ortada pek para kazanmıyor adamlar.
ehliyet 1300 liraya alınır mı demişsiniz bir erkeğin ehliyeti olmalı bayanlar için çok ciddi şart değilse de erkeklerde kesinlikle ehliyet olmalı almadığınız kabahat her sene zorlaşıyor ki zorlaşmasından yana olunuz yarın trafiğe çıkınca yolun ortasında hastaneye yetişmenizi engelleyen araçlar göreceksiniz ne bir uyarı ne bir flaşör neden çünkü adam bilmiyor. arızalanan araca nasıl önlem alınır bilmiyor. onu geçtim misal başta şahin marka araçlar olmak üzere kuş serisinde sinyal diye bir ürün var basıyorsun nereye döneceğini gösteriyor ama adamlar bilmiyor. en azından böyle insanların azalması ve trafiğin yavaş yavaş daha güvenli bir hale gelmesi için bu tip zorlaştırma uygulamaları şart. Zam konusuna gelince de sadece bizim ülkemizde değil dünyanın hiç bir yerinde her yıl aşağı inen fiyatlar yok burada 18 yaşına gelmiş vatan millet sakaryadan bıkanlar var neymiş "yhaa püff ghene mi zhammmm XD" Allah aşkına bırakın bu ergen triplerini
Konuyu politikaya çevirmek istemiyorum ama dünyanın hiç birinde fiyatlıyor azalmıyor diyerekten zorlaşan yaşam standartlarını normal gibi göstermekte bana aynı şekilde bir trip gibi geliyor.Sorunlar varsa her sorunun bir çözümü var.
Eğitim konusunda ülkemizde doğru bir şeyleri beklemek tabi ki de en büyük hatamız.Eğitim konusunda başarılı,mantıklı ne yapmışız ki trafik eğitimi konusunda yapalım.
Sürücü kurslarındaki araçlar su yakmıyor demekte yapılması gereken ama yapılmayan işlerin bir sonucu.Kamuya ait enerji kurumları özelleştirilmeseydi de tüzel kişilere ve özel kişilere gidecek olan net kâr devletin hazinesine kalsaydı.
Maddi sıkıntıdan dolayı ehliyet alamamıştım bu saatten sonra hiç alamam.Politikacılarımız o kadar hesapsız kitapsız yanlış hesaplar yapıyor ki amacı toplumu sağlıklı,huzurlu ve güvenli bir şekilde korumak,barındırmak ve yaşatmak olan devleti kâr amacı güden bir şirkete dönüştürdüler resmen.
Devlet,sınavlardan,belgelerden kâr yapamaz,para kazanamaz ve kazanmamalı da.Biri politikacılara bunu anlatmalı.
Bir de tuhaf bir takım sürücü kursu sahipleri veya eğitim görevlileri var.Kameralar karşısında artık herkes ehliyet alamayacak,herkes ehliyet alamayacak diye marifet gibi konuşanlar.
Bu insanların amacı ne anlamıyorum.İşi trafiğe düzgün adam yetiştirmek olan insanlar işleri sanki trafiğe çıkacakları engellemekmiş gibi yorumlarda bulunuyorlar.Herkes trafiğe çıkamayacak demeyin artık trafikte insanlar kurallara daha dikkatli olmak zorunda,kurallara uymak zorunda,trafiğe çıkmak isteyen insanlar daha sabırlı olacak,daha dikkatli olacak,daha anlayışlı olacak deyin.
Trafik eğitiminde sabır konusunda bir yenilik yapılmış bunu mantıklı buldum.Kavga çıkartana ceza puanı yazılacak galiba.
Bu arada yenileri düzeltmeye çalışıyorlar trafikte iyi güzel hoşta eskiden ehliyet alıp da terör estiren,kabadayılık yapan,terbiyesizler,kuralsızlar ne olacak bu konuda da ağır yaptırımlar olmalı.
Bu arada sorunlara olan bakış açınızı doğru bulmuyorum hocam bu konuda düşüncelerimi de paylaşmak istiyorum.Bir sorun varsa çözülmeli herkeste bu sorun var diyerek işin içinden çıkılmamalı.
Fiyatlar niye artıyor,hayat niye zorlaşıyor.Aç gözlü olmamızdan tabi.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:07:14 -->-> Daha önceki mesaj 22:51:43 --
hocam belliydi ki zaten yakında 2500 tl olacak bence geç olmadan herkes alsın. Ayrıca öyle zorlaştırdılar ki artık her önüne gelen alamıyor.(Dayın varsa ayrı tabi)
Bu dayı muhabbetleri hâla mümkünse ne yapıp edip siyasetçi olalımda bari biz birilerinin dayısı olalım.Bizim öyle bir dayımız yok ama ilerde bizimkilerin olsun