sağolun arkadaşlar.

emir_tnk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam , polis maaşının 100 150 dolar arası olduğu bir ülkede böyle teşkilatlanmalar oluyor malesef. Şuanda komple genç kadro geldi polis kadrosuna son zamanlarda aşırı genç nesil eklendi. Şuanlık Ukrayna'da rüşvet biraz azaldı gibi lakin yen olduklarından kaynaklı ortama biraz alıştıktan sonra mutlaka onlar da bozulacaktır Geçmiş olsun sanırım bu forumda sizin bu yaşadıklarını en iyi anlayacak sayılı kişilerden olmalıyım 4 yılı aşkın süredir Ukrayna'dayım. Rüşvetsiz hiçbir şey dönmüyor ne yazıkki.
o gidişimden sonra ukraynada bi 4 defa daha gidip totalde 5 ay kadar kaldım. gerçekten nacizane bir ülke, havası suyu acayip seviyorum. e kalbimizin yarısı zaten orada. en son 2.5 ay önce oradaydım ve yine bir arkadaşımın totosunu kurtarmak için rüşvet ödemem gerekti.

hoşuma gitmiyor değil, yüksek rakam beklentileri yok. her suçun ört bas edilmesi için belli tarifler var, para her kapıyı açıyor. bu bir yandan benim hoşuma gidiyor.
Ukraynalılar biraz daha akıllı ve medeni ama belaruslular tam anlamıyla aptal ve embesiller.

cagataycan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rüşvetin kralının döndüğü ve rüşvetsiz iş yapmanın neredeyse mümkün olmadığı toplist ülke Ukraynadır.

Arkadaşınkine benzer bir durum Donetsk havalimanında benim de başıma gelmişti. Küçük bir odaya kapatıp 2 polis rüşvet istediler. Mecburen vermek zorunda kaldım. Çıkışta nasıl beddua ettiysem 1 seneye kalmadan başlarına yıkıldı ortalık. Rusya falan hikaye yani ben yıktım oraları.
sondan bi önceki gidişim arkadaşlarımla birlikte olmuştu, 5 samimi, çocukluk arkadaşı Kiev'e gittik. hovardalık olsun, eğlence olsun. borispol havalimanında indik, arkadaş sigara yaktı.. tak polis tepemizde. (ben kullanmam etmem hiç aklıma gelmemişti) meğer yasakmış havalimanı önünde içmek. aldı arkadaşı götürüyor, ben Rusça konuşup durumu kurtarmaya çalışırken, rusça biliyorum biraz diye beni de aldı. haydaaa!

ama ben mevzuyu ayıktım, biliyorum nasıl işlediğini. yolda söylüyorum istediğin şeyi biliyorum taksi gelecek bizi oyalama, gidelim vereyim diye. aldı bi barakaya soktu, prosedürden bahsediyor; "dosya masrafları şu kadar, bi de bu kadar süre sizi tutucam falan fistan" dedim dosya masrafı ne kadar? 270 grivna falan bi rakam söyledi (30 lira falandı galiba) çıkardım barakada verdim, dedim bizi sal. hemen cebe koydu yolladı.

halbuki yok öyle bi dosya masrafı şuyu buyu, belki yaptırımı var ama umurunda olmaz normalde.

borispol, uluslararası havalimanı neredeyse tek ve en çok inen uçak istanbul uçağı, bizimkileri koparmak için havalimanı çıkış kapısında volta atıyor akbabalar. tak, bizim oğlan gibi safları koparmak için. sigara içeni sırasıyla çekip koparıyorlar, sonra nöbet değişiyorlar.

ben uğraşmak istemedim yoksa, konsolosluğu arasam taklaya gelmişti. Allah'tan bizimkilerin borusu orada ötüyor. dedim 30 liradan bir şey olmaz tat kaçmasın.

Ryle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun başkan sabri abinin kuşunu her zaman düşünmen lazım
50 tane silahlı adamımız yok ki çatışmaya girelim.